Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 22. 20:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Tudósítónk, emh.kormany.hu

Autómentes móka a Dombó Pál utcában - képgalériával

Autómentes móka a Dombó Pál utcában - képgalériával

Más programok mellett különböző ovis- és diákmegmozgató feladatokkal telt az idő ma Dombóváron, a Dombó Pál utca ideiglenesen lezárt részén. Az önkormányzat ezek megszervezésével csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz

Előbb az óvodások színeztek ki közlekedéssel kapcsolatos feladatlapokat és aszfaltrajzoltak a témában. Majd az alsó és felső tagozatos általános iskolások kerékpáros ügyességi versenye és közlekedési totója következett. Délután középiskolás csapatok vettek részt egy tréfás ügyességi vetélkedőben.

A szeptember 22-i Európai Autómentes Nappal véget érő Európai Mobilitási Héten idén 38 országban szerveztek tömegeket megmozgató eseményeket a programsorozat mottója, a „Közlekedj ÖKOsan!” jelmondat szellemében. A kezdeményezés internetes oldalán regisztrált közel 2000 településből 102 magyar, ezzel Magyarország Ausztria és Spanyolország után, Franciaországgal holtversenyben a harmadik helyen áll a nemzetközi összehasonlításban. A tavalyi, 96 önkormányzat bekapcsolódásával lezajlott programsorozat után így ismét sikerült rekordot dönteni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.