Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2011. Március 07. 12:51, hétfő | Helyi
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Autósok, figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés március 8-án, 9-én és 10-én

Autósok, figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés március 8-án, 9-én és 10-én

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági akció célja kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előír

Ugyanakkor ha azt észlelik a rendőrök, hogy más közúti közlekedési szabályokat sértett meg a gépjárművezető, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően vele szemben is intézkednek.

Az ellenőrzés nemcsak egész Magyarországra, hanem Európa más országaira is kiterjed. Számos helyszínen azonos időben, azonos irányultsággal razziáznak a hatóságok azért, hogy csökkenjen a balesetek száma.

Mi áll az ellenőrzés hátterében?

A biztonsági öv használatának elmulasztása Európa más országaihoz hasonlóan nálunk is kiemelt szerepet játszik a közúti tragédiák kialakulásában. Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat sajnos alacsony. A rendőrség célja ennek a jelenlegi szintről (kb. 48-77 %) az európai átlagra (kb. 90-95 %) emelése. A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök kiemelt szerepet játszanak. A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának további terjesztése – ill. használatának kikényszerítése – nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a balesetben elhunytak száma és a sérülések súlyossági foka tovább csökkenjen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

2019. December 10. 09:23, kedd | Helyi

Különdíj a szavalóversenyen

December 2-án Bonyhádon rendezték meg a Vörösmarty Mihály Emléknap keretében a Tolna megyei szavalóversenyt.

2019. December 09. 11:40, hétfő | Helyi

Hárman sérültek súlyosan

Két személyi sérüléses baleset történt a hétvégén Tolna megyében.