Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2011. Március 07. 12:51, hétfő | Helyi
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Autósok, figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés március 8-án, 9-én és 10-én

Autósok, figyelem! Fokozott közúti ellenőrzés március 8-án, 9-én és 10-én

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves terve alapján a „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági akció célja kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előír

Ugyanakkor ha azt észlelik a rendőrök, hogy más közúti közlekedési szabályokat sértett meg a gépjárművezető, a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően vele szemben is intézkednek.

Az ellenőrzés nemcsak egész Magyarországra, hanem Európa más országaira is kiterjed. Számos helyszínen azonos időben, azonos irányultsággal razziáznak a hatóságok azért, hogy csökkenjen a balesetek száma.

Mi áll az ellenőrzés hátterében?

A biztonsági öv használatának elmulasztása Európa más országaihoz hasonlóan nálunk is kiemelt szerepet játszik a közúti tragédiák kialakulásában. Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon az övhasználat sajnos alacsony. A rendőrség célja ennek a jelenlegi szintről (kb. 48-77 %) az európai átlagra (kb. 90-95 %) emelése. A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök kiemelt szerepet játszanak. A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának további terjesztése – ill. használatának kikényszerítése – nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a balesetben elhunytak száma és a sérülések súlyossági foka tovább csökkenjen.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.