Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. December 16. 15:01, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Az áldozat verte át végül a trükkös csalókat

Kitalált balesetre hivatkozva akart kicsalni kétmillió forintot két csaló egy fővárosi férfitől, aki azonban gyanút fogott és értesítette a rendőröket.

Egy fővárosi férfi telefonhívást kapott csütörtök délután; a hívó azt állította magáról, hogy a férfi unokaöccse, és egy baleset miatt kétmillió forintra van szüksége a kárrendezéshez – közölte a rendőrség.

A férfi közölte, hogy nála csak egymillió forint van, de egy órán belül meg tudja szerezni az összeg másik felét is. Végül abban állapodtak meg, hogy az állítólagos „unokaöcs” egyik ismerőse megy el átvenni a pénzt a férfi házához.

A férfi gyanút fogott és a telefonhívást követően azonnal értesítette a rendőröket, akik kimentek a helyszínre. Egy borítékkal várta a telefonáló ismerősét, aki az ígért időpontban, öt órakor megérkezett; a pénznek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a rendőrök az átadás közben tetten érték. Az elkövető megpróbált elmenekülni, de a nyomozók utolérték és elfogták.

A 21 éves elkövetőt előállították a XVI. kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – javasolták letartóztatását. A férfi társát – aki a telefonhívást bonyolította – keresi a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.