Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Február 21. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az Ápolók Napját ünnepelték

Az Ápolók Napját ünnepelték

A fekvő- és járóbeteg-ellátást egyaránt végző Szent Lukács Kórház vezetői február 18-án az egészségügyi intézmény áldozatos munkát végző ápolóit köszöntötték.

Az Országgyűlés egy 2014-ben hozott határozatával nyilvánította február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává. Ez a dátum az első magyar főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója.
A dombóvári kórház kápolnájában tartott ünnepségen dr. Kerekes László főigazgató és Benkő Tímea ápolási igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy az ápolói szakma az egyik legösszetettebb hivatás, mert sokféle elvárásnak kell megfelelni. Mindketten köszönetet mondtak kollégáiknak az áldozatos munkájukért.
- Közel 400 egészségügyi dolgozónk van, akiknek a jó része ápoló - mondta dr. Kerekes László. - A doktorok, a gyógytornászok, a pszichológusok, az asszisztensek mellett az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a gyógyításhoz. Az ápoló az orvos segítőtársa, hiszen ő az, aki a legtöbb időt tölti a beteggel, folyamatosan kommunikál vele és a kollégáival szemben is segítőkész, együttműködő. Hazánkban 1000 lakosra mindössze hat nővér jut, ez az arány a nálunk nyugatabbra fekvő európai országokban magasabb.
„Az év ápolója”-díjat idén a kardiológiai rehabilitációs osztály sok évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársa, Ördög Veronika kapta. A kitüntetett 1977 óta dolgozik a helyi kórházban.
Az ünnepség zárásaként a Szent Orsolya Iskolaközpont és az Illyés Gyula Gimnázium tanulói adtak zenés műsort a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 15:43, csütörtök | Helyi

Pályakarbantartás miatt változik néhány vonat menetrendje

Dombóvár - Szentlőrinc állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek!

2020. Szeptember 23. 13:22, szerda | Helyi

A térzene program következő előadása Dombóváron a 5 Spirit fúvósötös koncertje lesz.

„Öt lélek találkozása a véletlennek köszönhető, mint ahogy az öt különböző fúvós hangszer is megtalálja egymást, ha van egy közös dallam”.

2020. Szeptember 22. 13:34, kedd | Helyi

Autót lopott, lebukott, a rendőrök a kocsit is lefoglalták

A Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatnak büntetőeljárást egy 42 éves helyi férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Szeptember 21. 13:00, hétfő | Helyi

Unokázós csalók bukkantak fel Dombóváron

Idős személyeket próbáltak tévedésbe ejteni.