Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Február 21. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az Ápolók Napját ünnepelték

Az Ápolók Napját ünnepelték

A fekvő- és járóbeteg-ellátást egyaránt végző Szent Lukács Kórház vezetői február 18-án az egészségügyi intézmény áldozatos munkát végző ápolóit köszöntötték.

Az Országgyűlés egy 2014-ben hozott határozatával nyilvánította február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává. Ez a dátum az első magyar főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója.
A dombóvári kórház kápolnájában tartott ünnepségen dr. Kerekes László főigazgató és Benkő Tímea ápolási igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy az ápolói szakma az egyik legösszetettebb hivatás, mert sokféle elvárásnak kell megfelelni. Mindketten köszönetet mondtak kollégáiknak az áldozatos munkájukért.
- Közel 400 egészségügyi dolgozónk van, akiknek a jó része ápoló - mondta dr. Kerekes László. - A doktorok, a gyógytornászok, a pszichológusok, az asszisztensek mellett az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a gyógyításhoz. Az ápoló az orvos segítőtársa, hiszen ő az, aki a legtöbb időt tölti a beteggel, folyamatosan kommunikál vele és a kollégáival szemben is segítőkész, együttműködő. Hazánkban 1000 lakosra mindössze hat nővér jut, ez az arány a nálunk nyugatabbra fekvő európai országokban magasabb.
„Az év ápolója”-díjat idén a kardiológiai rehabilitációs osztály sok évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársa, Ördög Veronika kapta. A kitüntetett 1977 óta dolgozik a helyi kórházban.
Az ünnepség zárásaként a Szent Orsolya Iskolaközpont és az Illyés Gyula Gimnázium tanulói adtak zenés műsort a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 08:37, hétfő | Helyi

Földi életünk és az isteni gondviselés

Bodó Imre tartott előadást a Katolikus Közösségi Házban 2020. január 22-én.

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.