Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 21. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az Ápolók Napját ünnepelték

Az Ápolók Napját ünnepelték

A fekvő- és járóbeteg-ellátást egyaránt végző Szent Lukács Kórház vezetői február 18-án az egészségügyi intézmény áldozatos munkát végző ápolóit köszöntötték.

Az Országgyűlés egy 2014-ben hozott határozatával nyilvánította február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává. Ez a dátum az első magyar főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója.
A dombóvári kórház kápolnájában tartott ünnepségen dr. Kerekes László főigazgató és Benkő Tímea ápolási igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy az ápolói szakma az egyik legösszetettebb hivatás, mert sokféle elvárásnak kell megfelelni. Mindketten köszönetet mondtak kollégáiknak az áldozatos munkájukért.
- Közel 400 egészségügyi dolgozónk van, akiknek a jó része ápoló - mondta dr. Kerekes László. - A doktorok, a gyógytornászok, a pszichológusok, az asszisztensek mellett az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a gyógyításhoz. Az ápoló az orvos segítőtársa, hiszen ő az, aki a legtöbb időt tölti a beteggel, folyamatosan kommunikál vele és a kollégáival szemben is segítőkész, együttműködő. Hazánkban 1000 lakosra mindössze hat nővér jut, ez az arány a nálunk nyugatabbra fekvő európai országokban magasabb.
„Az év ápolója”-díjat idén a kardiológiai rehabilitációs osztály sok évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársa, Ördög Veronika kapta. A kitüntetett 1977 óta dolgozik a helyi kórházban.
Az ünnepség zárásaként a Szent Orsolya Iskolaközpont és az Illyés Gyula Gimnázium tanulói adtak zenés műsort a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.