Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

A különböző standokon ingyenesen végeztek különféle egészségi állapotfelméréseket és szűréseket az orvosok, valamint az asszisztensek. Volt többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérés, testösszetétel-analízis, EKG-vizsgálat, valamint kardiológiai rizikóbecslés. A mért értékeket eredménylapra vezették fel, melyet szakemberek elemeztek és útbaigazítást nyújtottak ahhoz az érdeklődőknek, hogy milyen szakorvos felkeresése ajánlott. Számos makett az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. A szenvedélybetegségek közül elsősorban a dohányzás, az arra való rászokás és annak elhagyása került szóba a beszélgetéseken, a cigarettázás káros hatásait is megismerhették az egészségnap résztvevői. A mentálhigiénés panaszokkal jelentkezők pszichológus segítségét vehették igénybe. A dietetikai standon azt mutatták be, hogy miként lehet olyan ízletes ételeket készíteni, amik egészségesek is.
Bogdán Lászlóné, a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának projektmenedzsere sikeresnek ítélte az EFOP-os pályázati forrásból megvalósított rendezvényt, melyen kollégái a betegségek kialakulásának megelőzésére fektettek hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.