Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

A különböző standokon ingyenesen végeztek különféle egészségi állapotfelméréseket és szűréseket az orvosok, valamint az asszisztensek. Volt többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérés, testösszetétel-analízis, EKG-vizsgálat, valamint kardiológiai rizikóbecslés. A mért értékeket eredménylapra vezették fel, melyet szakemberek elemeztek és útbaigazítást nyújtottak ahhoz az érdeklődőknek, hogy milyen szakorvos felkeresése ajánlott. Számos makett az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. A szenvedélybetegségek közül elsősorban a dohányzás, az arra való rászokás és annak elhagyása került szóba a beszélgetéseken, a cigarettázás káros hatásait is megismerhették az egészségnap résztvevői. A mentálhigiénés panaszokkal jelentkezők pszichológus segítségét vehették igénybe. A dietetikai standon azt mutatták be, hogy miként lehet olyan ízletes ételeket készíteni, amik egészségesek is.
Bogdán Lászlóné, a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának projektmenedzsere sikeresnek ítélte az EFOP-os pályázati forrásból megvalósított rendezvényt, melyen kollégái a betegségek kialakulásának megelőzésére fektettek hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.