Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

A különböző standokon ingyenesen végeztek különféle egészségi állapotfelméréseket és szűréseket az orvosok, valamint az asszisztensek. Volt többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérés, testösszetétel-analízis, EKG-vizsgálat, valamint kardiológiai rizikóbecslés. A mért értékeket eredménylapra vezették fel, melyet szakemberek elemeztek és útbaigazítást nyújtottak ahhoz az érdeklődőknek, hogy milyen szakorvos felkeresése ajánlott. Számos makett az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. A szenvedélybetegségek közül elsősorban a dohányzás, az arra való rászokás és annak elhagyása került szóba a beszélgetéseken, a cigarettázás káros hatásait is megismerhették az egészségnap résztvevői. A mentálhigiénés panaszokkal jelentkezők pszichológus segítségét vehették igénybe. A dietetikai standon azt mutatták be, hogy miként lehet olyan ízletes ételeket készíteni, amik egészségesek is.
Bogdán Lászlóné, a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának projektmenedzsere sikeresnek ítélte az EFOP-os pályázati forrásból megvalósított rendezvényt, melyen kollégái a betegségek kialakulásának megelőzésére fektettek hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 13:10, péntek | Helyi

Kerékpárút négy megyén át

Négy megyét érintő, országos jelentőségű kerékpárút tervismertetőjének adott otthont szerdán Dombóvár.

2020. Augusztus 14. 10:23, péntek | Helyi

Programsoroló - Rendezvények Dombóváron

Augusztusban és szeptember elején számos program közül választhatnak az érdeklődők.

2020. Augusztus 13. 11:55, csütörtök | Helyi

Óriási akcióval nyit a Cukivarázs Fagyizó Dombóvár központjában

2020. augusztus 14-én reggel 9-órakor megnyit a Cukivarázs Fagyizó Dombóváron, a Hunyadi tér 2. szám alatt, a központi buszmegállóban.

2020. Augusztus 13. 09:47, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin legújabb adása

A tartalomból: -Beruházások Kurdon, -Dombóvári Help Kutyás Egyesület, -Jumpers Dombóvári Kötélugró Egyesület, -Újra megnyitja kapuit a Tinódi Ház