Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

A különböző standokon ingyenesen végeztek különféle egészségi állapotfelméréseket és szűréseket az orvosok, valamint az asszisztensek. Volt többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérés, testösszetétel-analízis, EKG-vizsgálat, valamint kardiológiai rizikóbecslés. A mért értékeket eredménylapra vezették fel, melyet szakemberek elemeztek és útbaigazítást nyújtottak ahhoz az érdeklődőknek, hogy milyen szakorvos felkeresése ajánlott. Számos makett az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. A szenvedélybetegségek közül elsősorban a dohányzás, az arra való rászokás és annak elhagyása került szóba a beszélgetéseken, a cigarettázás káros hatásait is megismerhették az egészségnap résztvevői. A mentálhigiénés panaszokkal jelentkezők pszichológus segítségét vehették igénybe. A dietetikai standon azt mutatták be, hogy miként lehet olyan ízletes ételeket készíteni, amik egészségesek is.
Bogdán Lászlóné, a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának projektmenedzsere sikeresnek ítélte az EFOP-os pályázati forrásból megvalósított rendezvényt, melyen kollégái a betegségek kialakulásának megelőzésére fektettek hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.