Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

A különböző standokon ingyenesen végeztek különféle egészségi állapotfelméréseket és szűréseket az orvosok, valamint az asszisztensek. Volt többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérés, testösszetétel-analízis, EKG-vizsgálat, valamint kardiológiai rizikóbecslés. A mért értékeket eredménylapra vezették fel, melyet szakemberek elemeztek és útbaigazítást nyújtottak ahhoz az érdeklődőknek, hogy milyen szakorvos felkeresése ajánlott. Számos makett az önvizsgálat fontosságára hívta fel a figyelmet. A szenvedélybetegségek közül elsősorban a dohányzás, az arra való rászokás és annak elhagyása került szóba a beszélgetéseken, a cigarettázás káros hatásait is megismerhették az egészségnap résztvevői. A mentálhigiénés panaszokkal jelentkezők pszichológus segítségét vehették igénybe. A dietetikai standon azt mutatták be, hogy miként lehet olyan ízletes ételeket készíteni, amik egészségesek is.
Bogdán Lászlóné, a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodájának projektmenedzsere sikeresnek ítélte az EFOP-os pályázati forrásból megvalósított rendezvényt, melyen kollégái a betegségek kialakulásának megelőzésére fektettek hangsúlyt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.

2019. Október 16. 08:50, szerda | Helyi

Otthoniak és Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport találkozóját tartották szombaton

5 éves a Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport, s tagjai immáron harmadik alkalommal találkozhattak személyesen is Dombóváron.