Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 10. 13:50, hétfő | Helyi
Forrás: BusinessPlus Consulting Kft.

Az Együtt az egészségért! program Tolna megyébe érkezett

Az Együtt az egészségért! program Tolna megyébe érkezett

Az egészséges táplálkozás, a mindennapos testmozgás és a megelőző szűrővizsgálatok népszerűsítése áll a COOP üzletlánc „Együtt az egészségért!” 2013 programsorozata középpontjában.

1. kép (balról jobbra):

B. Tóth József, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnökségi tagja.
Fehérvári Tamás, a Dombóvári Járási Hivatal vezetője.
Bodó János Attila, a Dombó-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.
Vörös Zsuzsanna, öttusa olimpiai bajnok, az Öttusa Szövetség alelnöke.
Kasza Róbert, olimpikon és világbajnok öttusázó.
Kisa Judit, az OÉTI dietetikusa.

A dombóvári rendezvényen a COOP üzletlánc által kiírt rajzpályázat Tolna és Somogy megyei győzteseit is kihirdették.

A COOP üzletlánc, a társadalmi felelősségvállalást erősítő korábbi kezdeményezéseinek folytatásaként 2013-ban egy új ügy képviseletét vállalta fel. „Május 8-án útjára indítottuk az „Együtt az egészségért! 2013 elnevezésű programsorozatot, mellyel az egészség szerepét, az egészséges táplálkozást, a mindennapos testmozgást és a szűrővizsgálatokkal történő megelőzés fontosságát kívánjuk fókuszba állítani” – mondta Bodó János Attila, a Dombó-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. A közel 2 hónapig tartó programsorozat fővédnökségét Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere vállalta. Együttműködő szakmai partnerek: az olimpiai mozgalom hazai zászlóvivője, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az egészséges táplálkozás szakértője, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) valamint világviszonylatban is egyedülálló, orvosi szűrőkamionnal rendelkező Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020.

Több mint egy üzletlánc, több mint egy munkahely

Az együtt az egészségért 2013 program mindenki számára egyértelművé tette, hogy a COOP sokkal több, mint egy üzletlánc, kitűnik a többi közül.” - hangsúlyozta beszédében a Dombó - COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Bodó János Attila kiemelte azt is, hogy a sport népszerűsítésén túl a vásárlók és a munkatársak egészségéért is sokat tesznek. A Dombó - COOP saját pékséggel rendelkezik, az üzletekben megtalálható pékáru is abban készül, kiváló minőségben, ellenőrzött körülmények között. A COOP dolgozók rendszeresen vesznek részt sportnapokon, az egészséges életmód mellett a csapatszellemet is erősítve. A vezérigazgató fontosnak tartja azt is, hogy a COOP Gazdasági Csoport a nők és a kisgyerekes édesanyák kiemelt foglalkoztatója. Bodó János Attila büszke arra, hogy részmunkaidős foglalkoztatási lehetőséggel segítik a kisgyermeket nevelő nők elhelyezkedését.

Dombóvár köszöni

„Dombóvár köszönettel tartozik a COOP-nak.”- ezt már a település polgármestere mondta. A város jelentős sportélettel büszkélkedhet, az önkormányzat évente 60 millió Ft-ot fordít sportszervezetek támogatására. „A sport azonban önmagában kevés.”- jelentette ki Szabó Lóránd majd hozzátette, hogy a COOP rendezvénye azért is hasznos, mert az egészséges táplálkozásra és a rendszeres egészségügyi szűrésre is felhívja a figyelmet, segítve ezzel a dombóvári családok életét.

A COOP jó utat mutat

„Nem egyszerű megtalálni a tömérdek információ között a helyes utat. A COOP programja azonban megmutatja, hogy mi az, ami fontos számunkra.” Fehérvári Tamás, a Dombóvári Járási Hivatal vezetője szerint az áruházlánc egy olyan ügyet vállalt fel, amellyel mindenki csak nyerhet. A COOP receptje egyszerű, mozogni kell és megszűnik a fejfájás, eltűnik a súlyfelesleg, megelőzve ezzel a magas vérnyomást és megannyi betegséget.

Mosolyogva futni

„A rendszeres testmozgás nem csak a testünket edzi.” – ezt már a MOB képviseletében Vörös Zsuzsanna olimpia bajnok öttusázó, az Öttusa Szövetség alelnöke mondta, majd úgy folytatta beszédét, hogy „a sport kitartásra, rendszerességre és az igazi értékek felismerésére is tanít.” Kasza Róbert olimpikon és világbajnok öttusázó, aki éppen az országos bajnokságra és címvédésre készül azt is hozzátette, hogy a sportnak van egy nagyon pozitív mellékhatása: ” Ha a szervezet hozzászokott a rendszeres mozgáshoz, akkor a lelket is táplálja, sőt kifejezetten szórakoztat.„

„A COOP az „Együtt az egészségért!” 2013 programot februárban egy gyermek-rajzversennyel nyitotta meg, amely a program három pillére közül a mozgáshoz kapcsolódott. A „Szeretsz mozogni?” elnevezésű rajzversenyben részt vevő 8-12 éves gyerekeket arra kértük, hogy rajzolják le, mit jelent nekik a sport, hogyan, mit mozognak az iskolában, a barátaikkal. A pályázat célja az volt, hogy a felnövekvő generáció aktív, sportos életre nevelését segítsük, méghozzá úgy, hogy a nyertesek iskolája is részesüljön a nyereményekből, ezáltal az értékes sporteszközök még szélesebb körhöz juthatnak el” – foglalta össze Bodó János Attila vezérigazgató.

Két megye két győztese

Több mint 7000 rajz közül a grafikus-festő-képzőművész szakemberekből álló zsűri a képi ábrázolás eredetisége és a megformálás színvonala szerint válogatott: az erőteljes, bátor kompozíciókat, a merész, de harmonikus színhasználatot értékelte. Ezen szempontok szerint több napos munkával válogattak ki megyénként 3-3 rajzot a döntőbe. Ezek az alkotások felkerültek a www.coop.hu weboldalra, ahol egy több mint 2 hétig tartó közönségszavazás során dőlt el, hogy kik kapják iskolájukkal együtt a nyerteseknek járó értékes sportfelszereléseket. A szavazók – az alkotókhoz hasonlóan – igen aktívak voltak, több mint 60000 szavazat érkezett az 57 rajzra. A rajzpályázat lezárásaként a nyertes pályamunkáért Tolna megyében Szabó Dalma bátaszéki tanuló 20.000,- Ft értékű sportszercsomagot vehetett át, iskolája pedig 200.000,- Ft értékű sportszertámogatásban részesült. A dombóvári rendezvényen vehette át ugyanazon értékű nyereményét a rajzpályázat Somogy megyei nyertese is, Szabó Iván Benedek fonyódi tanuló, és iskolája, a Palonai Magyar Bálint Általános Iskoláért Közhasznú Alapítvány.

2. kép:

Szabó Dalma, a Tolna megyei győztes rajzpályázatot készítője.
Kemény Lajos, a Bátaszék-Alsónyék-Pörböly Mikrotérségi Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Gimnázium és Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.
B. Tóth József, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnökségi tagja.
Bodó János Attila, a Dombó-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A COOP az egészség és a sport népszerűsítésén túl igyekszik az egész társadalom, azon belül saját dolgozói és vásárlói javára működni. A cégcsoport országszerte jelentős munkáltatónak számít, működése révén a nők, azon belül is a kisgyerekes édesanyák egyik kiemelt foglalkoztatója. A hazai részmunkaidős foglalkoztatás részaránya ma még számos fejlett országgal összehasonlítva nagyon alacsony. „Arra törekszünk, hogy ezzel a kedvező foglalkoztatási formával az aktív nők gyermekvállalását, valamint a kisgyermeket nevelő nők munkába való visszatérését segítsük. A kismamáknak széles körben részmunkaidős foglalkoztatási lehetőséget biztosítunk, és természetesnek tartjuk, hogy az újra dolgozni akaró nőket visszavárjuk dolgozóink közé” – tette hozzá a vezérigazgató.

Egészséges, biztonságos élelmiszer minden nap

A COOP, a kereskedelem egyik legnagyobb szereplőjeként felelősséget érez dolgozóiért és vásárlóiért egyaránt. Mindennapos működése során a cégcsoport arra törekszik, hogy elérhető áron egészséges, kiváló minőségű, és biztonságos élelmiszereket biztosítson vevői számára. Ellenőrzött eredetű hús- és egyéb termékeket valamint friss zöldségeket és gyümölcsöt értékesít országszerte. A COOP elsőként helyezte ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) zöldszámot 2012 szeptemberében Téten, Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár személyes közreműködésével.

Az egészséges táplálkozás fontosságát nem csupán szavakkal, hanem tettekkel is bizonyítja, emiatt kiemelt szerephez jut a programsorozat során. A helyszíneken az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szakértői közérthető és érdekes előadást tartanak a kiegyensúlyozott, kímélő, ugyanakkor jóízű ételek szerepéről, amelyet termékajánló és kóstoltatás egészít ki. A program januári indulása óta minden hónapban az OÉTI szakmai támogatásával cikkek jelennek meg a COOP országos havi akciós újságában, melynek keretében a táplálkozási piramishoz igazodva rövid, kézzelfogható táplálkozási tanácsokat, praktikus étkezési javaslatokat ad, a COOP adott havi akciós élelmiszereihez kapcsolódva. Emellett a COOP weboldalára egy-egy hosszabb lélegzetű szakcikket is írnak az OÉTI szakemberei, továbbá témába vágó rövid hírekkel, érdekességeket publikálnak a COOP facebook-oldalán.

Szűrővizsgálatok és tanácsadás ezreknek

A COOP jóvoltából, a rendezvényeken részt vesz a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 prevenciós kamionja is, amelynek segítségével 18 helyszínen szakszerű és átfogó ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. A prevenció fontosságát hangsúlyozva alkalmanként 140-170 embert vizsgálnak meg, ezzel is hozzájárulva az egészségtudatosság erősítéséhez, az esetleges megbetegedések időben való felismeréséhez, és akár életek megmentéséhez is. A rendezvénysorozat során több ezer ember átfogó szűrővizsgálata mellett a szakértők életmód-tanácsadást, konkrét ismereteket nyújtó alapvető egészségügyi oktatást, anatómiai bemutatókat is nyújtanak a mozgósított iskolák tanulói számára. A COOP emberek ezreinek jobb életminőségéhez és fokozottabb egészségtudatosságához szeretne hozzájárulni.

A sport szerepe és szeretete a legjobbaktól

A programsorozat szerves része a sport, amely nemcsak mindennapos, örömteli testmozgást jelent, hanem személyiségfejlesztő szerepe sem elhanyagolható. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) partnerségének köszönhetően az eseményeken olimpikonok is részt vesznek, akik a gyerekek és akár felnőttek számára is követendő példaképként fellépve hasznos tanácsokat adnak, valamint bátorítást és pótolhatatlan motivációt nyújtanak majd a mindennapos testmozgás népszerűsítésében. Közreműködésükkel Olimpiai teszt kitöltésére is sor kerül majd. Helyi sportklubok, sportegyesületek kitelepülve a rendezvényeken, bemutatókat tartanak az odalátogató szülőknek és gyermekeknek.

A kultúra nevében

A COOP a programsorozat alkalmával minden egyes helyszínen lehetőséget biztosít általa támogatott helyi kulturális csoportoknak, hogy bemutatókkal, táncos zenés előadásokkal szórakoztassák a résztvevőket, mely után Cserpes Laura, a DAL 2013 döntőse és Kökény Attila, a Megasztár 5 – Az év férfihangja közös fellépése zárja a színpadi műsort.

Kiadja: CO-OP Hungary Zrt.

További információk:

Széles Anikó tulajdonos-ügyvezető
SKY Marketing Communications
1036 Budapest, Lajos u.80.
(+361)487-74-44
(+36 30)921-96-39
szaniko@skymarketing.hu

Címkék: Dombó-Coop, egészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.