Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2011. December 08. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az életmód áll a rákos esetek 40 százaléka mögött

Az Egyesült Királyságban nemrégiben végeztek el egy felmérést, amelynek eredménye szerint a rákos esetek közel fele megelőzhető lenne, ha az emberek áttérnének az egészséges életmódra.

A legkárosabb szokások közé sorolták a szakemberek a dohányzást, az alkoholfogyasztást és a helytelen táplálkozást.

A szerzők állítása szerint elemzésük az eddigi legátfogóbb a témában, amely bebizonyítja, hogy a rákos esetek közel fele nem fogható a génekre vagy a balszerencsére. Az adatokból ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a bűnös a helytelen életmód - írja a British Journal of Cancer.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a legnagyobb károkat a dohányzás okozza, amely a férfiak esetében a rákos megbetegedések 23 százalékáért, a nők esetében pedig 15,6 százalékáért felelős. A dobogó második helyén áll a helytelen táplálkozás, elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek hiánya az étrendben.

A nők esetében a túlsúly is igen előkelő helyen szerepel a daganatos betegségek kiváltó okának képzeletbeli ranglistáján, a férfiaknál pedig az italozás okozhat végzetes elváltozásokat. Az orvosok hangsúlyozzák: az életmód által kiváltott rákos esetek mind megelőzhetőek lennének, ezért érdemes elgondolkodni az egészséges életmódra való áttérésen.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 18:03, szerda | Belföld

Rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint,

2022. Július 06. 17:09, szerda | Belföld

Nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 15:01, szerda | Belföld

Nagyszabású rajtaütést tartott a NAV - videó

Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagyszabású fővárosi akció során

2022. Július 06. 11:55, szerda | Belföld

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

Megtalálták a büntetés-végrehajtás (bv) 29 éves, hivatásos állományú tagjának holttestét Rácalmásnál, a Kis-Dunában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.