Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Február 20. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az elmúlt hét a házasságról szólt

Az elmúlt hét a házasságról szólt

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.

A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége az idén is csatlakozott a „Házasság Hete” címet viselő országos programsorozathoz, amit a hónap közepén tartottak az ország számos településén.

A helyi rendezvényeket február 10-én az újdombóvári és belvárosi római katolikus templomban nyitották meg ünnepi szentmisék keretében.
Másnap a Kertvárosi Közösségi Házban Öss Csaba és zenekara „húzta a talpalávalót” a Bartha Zsolt plébános, valamint Reizingerné Rostás Andrea vezette táncházban.
Kedden a dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott előadást február 12-én a Tinódi Házban a hosszan tartó, boldog házasság titkairól.
A „Házasság Hete” helyi szervezői február 15-én előbb véradásra invitálták a József Attila Általános Iskolába a másokon önzetlenül segíteni akarókat, majd a Földi István Könyvtárban telt ház előtt két dombóvári előadó - Deli Orsi és Fenyvesi Gábor (képünkön) - mutatta be „Mondd, akarsz-e életet játszani” című zenés-énekes estjét.
Egy nappal később ismét a Kertvárosi Közösségi Ház volt a helyszíne annak az „Élet-kóstolónak”, amin ifjú házasok játékkal fűszerezett vacsorán vettek részt.
Február 17-én dr. Hegedüs János plébános az Arany János téri Jézus szíve templomban celebrált szentmiséjén külön szertartás keretében megáldotta a jegyeseket, a házaspárok pedig megerősítették házassági fogadalmukat.

„Házasság Hete”
Egy olyan civil kezdeményezés, mely minden esztendő februárjában néhány napig a házasság értékeire és fontosságára irányítja az emberek figyelmét. Az 1996-ban Angliában indult programhoz Magyarország először 2008-ban csatlakozott. A Dombóvári Római Katolikus Plébánia Házas Hétvégés Közössége két évvel ezelőtt internetes nyereményjátékkal és az ahhoz kapcsolódó zárórendezvénnyel, valamint, Gundel-Takács Gábor televíziós műsorvezető előadásával kapcsolódott be az országos programsorozatba.

Címkék: házasság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.