Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 13. 08:24, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

Az elmúlt hétvégén 7 tűzeset és 21 műszaki mentés adott munkát Tolna megye tűzoltóinak

A legtöbb riasztás pénteken, a késő délutáni és kora esti órákban érkezett. Csak aznap este 15 alkalommal tárcsázták a központi segélyhívót viharkárok miatt.

Jelentősebb tűzesetek:
Vasárnap, kora hajnalban bútorok égtek három négyzetméteren Szekszárdon, a Széchenyi utcában. A megyeszékhely tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Csikóstőttős külterületén, a Baranya-patak töltésén mintegy 100 méter hosszan égett az aljnövényzet vasárnap este. A tüzet a dombóvári hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el.

Műszaki mentések:
Péntek reggel egy személyautó és egy cementet szállító kamion ütközött a 631-es számú út első kilométerszelvényénél, Szedres külterületén. A személyautó mindhárom utasát a szekszárdi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezés segítségével. A beavatkozó egységek a roncsból kivágott személyeket átadták a mentőknek, akiket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállítottak kórházba. A műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Csak a péntek esti viharkárok miatt 15 alkalommal vonultak megyénk tűzoltói műszaki mentésekhez. A beavatkozó rajok megrongált kéményekhez, tetőkhöz, útra szakadt, forgalmi akadályt képező faágakhoz, az utat teljes szélességében lezáró kidőlt fákhoz, a viharos szél következtében Medinán összeomlott házhoz, Bonyhádon pedig autóra szakadt faághoz vonultak. Paks, Hidas, Bonyhád, Tevel, Dunaszentgyörgy, Kajdacs, Dombóvár, Szekszárd, Medina, Kéty, Decs, Kurd településeken hallhatták a lakosok a fecskendők szirénáit. A műszaki mentéseknél motoros láncfűrésszel, létrákkal, illetve egyéb kéziszerszámokkal számolták fel a káreseteket. A hivatásos egységek mellett az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek a beavatkozásokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.