Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2015. Június 08. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az Emmi köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért

Az Emmi köszönetet mondott a pedagógusok áldozatos munkájáért

Pedagógusnap alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben mondott köszönetet a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozók áldozatos munkájáért, hivatásuk teljesítéséért.

A minisztérium az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében kiemelte: "az óvónők, tanítók, tanárok, főiskolai, egyetemi oktatók a jövő formálói, ők alakítják, tanítják, nevelik a gyermekeket, az ifjúságot, ezért rendkívüli a felelősségük".

Színvonalas oktató, nevelő munkát csak a társadalom elismerését is érző pedagógusok képesek végezni, olyanok, akiket nem gyötör a létbizonytalanság - emelte ki a tárca, megjegyezve: az elmúlt évtizedek mulasztásait pótolta azzal a kormányzat, hogy a köznevelésben bevezette a pedagógus előmeneteli rendszert, és ezzel kiszámítható jövőt biztosított.

Egy év alatt - 2013 szeptembere, az új előmeneteli rendszer bevezetése és 2014 szeptembere között - háromszor is emelkedett a pedagógusok alapilletménye, átlagosan több mint 40 százalékkal. A béremelés 2015-ben, 2016-ban, majd 2017-ben is folytatódik - írták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindig kiáll a pedagógustársadalom megbecsülése mellett - szögezték le a közleményben.

Címkék: Emmi, pedagógus nap

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 19. 18:02, vasárnap | Belföld

Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!

Az unokázós csalók ezzel csaltak ki pénzt és ékszereket egy idős asszonytól – most a budapesti rendőrök kezdeményezték letartóztatásukat.

2021. Szeptember 19. 16:51, vasárnap | Belföld

Elkezdődött a településfásítási program őszi ültetési időszaka

Elkezdődött a településfásítási program őszi ültetési szezonja, amelynek részeként 514 településen 14 ezer fát ültetnek

2021. Szeptember 19. 12:48, vasárnap | Belföld

Rekordot döntött az első házasoknak járó adókedvezmény

Soha nem vették még igénybe olyan sokan az Európai Unióban egyedülálló magyar adókedvezményt, amely az első házasoknak jár, mint ahányan tavaly.

2021. Szeptember 19. 07:00, vasárnap | Belföld

A whiskyre specializálódott

A dombóvári rendőrök rövid időn belül elfogták azt a helyi férfit, aki két egymás utáni napon is lopott alkoholt ugyanabból az üzletből.