Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 18. 07:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Az FHB-nál is igényelhető a lakásépítési támogatás

Lakásépítésre és új lakás vásárlására egyaránt felhasználható a szocpol névén közismert, vissza nem térítendő állami támogatás.

Az FHB-nál a támogatással együtt intézhető az összes szükséges és kapcsolódó banki, ingatlanos és biztosítási szolgáltatás is.

Az FHB hagyományosan meghatározó szereplője a lakáspiacnak. A szocpol igénylésével együtt intézhető 5 napon belül a szükséges energiatanúsítvány, egyetlen nap alatt az értékbecslés és a lakáshitel.


A lakásépítési támogatás nagysága függ (a 256/2011. (XII.6.) Kormányrendelet alapján):

1. Az eltartott gyermekek számától

A meglévő és a vállalt gyermek számába nem lehet beszámítani a korábban már vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatásban részesült gyermekek számát. Gyermekenként 400 ezer Ft támogatás igényelhető a később született gyermek után is, függetlenül a megvásárolt vagy felépített lakás hasznos alapterületétől.

2. A lakás energetikai besorolásától

A támogatás igényléséhez tanúsítvánnyal kell igazolni, hogy a vásárolni vagy építeni tervezett lakás energetikai minősítése milyen energiaosztályba tartozik. „B” fokozatnál gyengébb minősítésre támogatás nem adható!

3. A lakás hasznos alapterületétől

Hasznos alapterület az ingatlan belső falsíkokkal határolt alapterülete, amelyen a belmagasság legalább 1,90 m. A gyermekek számától függően minimum 60, maximum 160 m2 nagyságú lakás támogatható.

4. A lakás értékétől

Szintén a lakás nettó alapterületével számolandó az (áfa és a telekár nélkül)i bekerülési költség vagy a vételár, amely nem haladhatja meg a 300 000 Ft/m2-t, alacsony energiafogyasztású lakásnál a 350 000 Ft/m2-t.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.

2024. Július 15. 07:58, hétfő | Belföld

Napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal

Jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 15. 07:57, hétfő | Belföld

Mentőautó borult fel Budapesten

Mentőautó és személygépkocsi ütközött vasárnap délután Budapest XI. kerületében a Bocskai úton, a mentő a balesetben az oldalára borult - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-vel.

2024. Július 14. 08:24, vasárnap | Belföld

Honvéd altiszteket avattak a Hősök terén