Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Október 22. 07:21, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress

Az influenza elleni oltás az újszülöttet is védi

Az influenza elleni oltás az újszülöttet is védi

Az orvosok az idei szezonban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több terhes nőt győzzenek meg arról, hogy oltassák be magukat influenza ellen.

A legújabb kutatási eredmények is ennek előnyeit hangsúlyozzák: a tudósok bebizonyították, hogy a vakcina a babát születése után még hónapokig védi a betegség ellen, ráadásul az oltás a vetélés kockázatát sem növeli.

Minden várandós nő aggódik magzata egészségéért a terhesség ideje alatt is, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legjobbat biztosítsa a számára mindenből. Éppen ezért meg kell értetni velük, hogy az influenza elleni oltás is a magzat, később pedig az újszülött javát szolgálja - mondta dr. Kathleen Neuzil.

A legfrissebb kutatások is segíthetnek meggyőzni a kismamákat az oltás fontosságáról. Legutóbb ugyanis minden kétséget kizáróan kiderült, hogy a vakcina beadása nem növeli a vetélés kockázatát - ez volt ugyanis az egyik legnyomósabb indok, ami miatt a leendő anyukák nem szívesen vállalták az oltást.

A másik fontos eredmény pedig az, hogy kiderült, az oltóanyag nem csak addig védi a magzatot, amíg édesanyja hasában van: a baba születése után még hónapokig immúnis marad az influenzával szemben. A szakértők szerint így immár minden ellenérvet megcáfoltak, ami az oltással kapcsolatban eddig felmerülhetett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.