Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 14. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Öko-Dombó kft.

Az Öko-Dombó Kft. hirdetménye

Az Öko-Dombó Kft. hirdetménye

2011. augusztus 17-én Tóth Gyula képviselő kérdést intézett Szabó Loránd polgármesterhez, a hulladékszállítás díjfelosztásának tárgyában. A válaszadásra az ÖKO-DOMBÓ Kft-t kérte fel a polgármester úr.

A kérdés lényegét és a válasz érdemi részét tesszük közzé hirdetményünkben.

A tömbházakban élők hulladékszállítási díját 2011. július hónaptól kezdődően csak a lakások száma alapján lehet felosztani, megszűnt a lakásban élők száma alapján történő költségfelosztás elvének alkalmazása.

Ennek több oka van, elsősorban a közvetített szolgáltatás díjának felosztása lakásonként történik. A másik fontos ok, hogy megszünteti a visszaélés lehetőségét azok számára, akik a ténylegesen a lakásban élők számánál kisebb létszámot jelentettek be, így jutva anyagi előnyhöz a többi lakó kárára.

A lakásonként fizetendő díj jelentősen eltér, mivel azt több tényező befolyásolja, az edényt használó lakók száma, a lakások száma, ezért nem lehet egy-egy ismerős lakásának díjával összehasonlítani. Az egyes fizetendő díjak 700 Ft-tól 2025 Ft-ig terjednek.

A lakásokban élők száma nem mutat mindig szoros összefüggést a lakás által termelt kommunális hulladék mennyiségével, így a díjfizetés alapja változatlanul a tárolóedény és az ürítési gyakoriság, amely a helyi rendelet szerint kerül felosztásra.

Fentiek alapján, hosszas mérlegelés és egyeztetés után döntött a képviselő-testület a rendelet módosítása mellett, abban bízva, hogy megszűnik az az áldatlan állapot, hogy lakótársak a lakásban élők számán vitatkozva nem állnak szóba egymással.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.