Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2011. Szeptember 14. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: Öko-Dombó kft.

Az Öko-Dombó Kft. hirdetménye

Az Öko-Dombó Kft. hirdetménye

2011. augusztus 17-én Tóth Gyula képviselő kérdést intézett Szabó Loránd polgármesterhez, a hulladékszállítás díjfelosztásának tárgyában. A válaszadásra az ÖKO-DOMBÓ Kft-t kérte fel a polgármester úr.

A kérdés lényegét és a válasz érdemi részét tesszük közzé hirdetményünkben.

A tömbházakban élők hulladékszállítási díját 2011. július hónaptól kezdődően csak a lakások száma alapján lehet felosztani, megszűnt a lakásban élők száma alapján történő költségfelosztás elvének alkalmazása.

Ennek több oka van, elsősorban a közvetített szolgáltatás díjának felosztása lakásonként történik. A másik fontos ok, hogy megszünteti a visszaélés lehetőségét azok számára, akik a ténylegesen a lakásban élők számánál kisebb létszámot jelentettek be, így jutva anyagi előnyhöz a többi lakó kárára.

A lakásonként fizetendő díj jelentősen eltér, mivel azt több tényező befolyásolja, az edényt használó lakók száma, a lakások száma, ezért nem lehet egy-egy ismerős lakásának díjával összehasonlítani. Az egyes fizetendő díjak 700 Ft-tól 2025 Ft-ig terjednek.

A lakásokban élők száma nem mutat mindig szoros összefüggést a lakás által termelt kommunális hulladék mennyiségével, így a díjfizetés alapja változatlanul a tárolóedény és az ürítési gyakoriság, amely a helyi rendelet szerint kerül felosztásra.

Fentiek alapján, hosszas mérlegelés és egyeztetés után döntött a képviselő-testület a rendelet módosítása mellett, abban bízva, hogy megszűnik az az áldatlan állapot, hogy lakótársak a lakásban élők számán vitatkozva nem állnak szóba egymással.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

2022. Január 18. 15:58, kedd | Helyi

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével! - Újabb kéménytüzek a megyében

Dunaföldváron egy lakóházban, Dalmandon egy melléképületben csaptak fel a lángok hétfőn. Két kéménytűz mellett még a viharos szél miatt vonultak a tűzoltók leszakadt faágakhoz, kidőlt fához.

2022. Január 17. 14:34, hétfő | Helyi

Cseh Tamásra emlékeznek a Magyar Kultúra Napján

2022. január 22-én lenne 79 éves a kezdetekkor festőművészi pályával kacérkodó fiatalember, aki később gitáros-énekes előadóként, „Dalnokként” vált ismertté egy ország számára.

2022. Január 15. 08:00, szombat | Helyi

A hónap műtárgya

Az idei évtől a dombóvári Fekete István Múzeum is elindítja a „Hónap műtárgya” című sorozatát.