Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 27. 22:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az országos és a fővárosi nappali hidegrekord is megdőlt

Az országos és a fővárosi nappali hidegrekord is megdőlt

Az országos és a fővárosi nappali hidegrekord is megdőlt kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Országosan eddig mínusz 11,1 fok volt a legalacsonyabb maximumérték, amit 1971-ben Kékestetőn mérték. Most szintén Kékestetőn ennél is hidegebb volt, mínusz 12,8 fokos maximumot mértek kedden.

Budapesten 1986-ban a Széchenyi-hegyen volt a leghidegebb a nappal február 27-én, akkor mínusz 5 fokot mértek. Most ennél több fővárosi mérőállomáson is hidegebbet mértek. A belvárosban mínusz 5,1 fok volt, a lőrinci állomáson mínusz 5,5 fokot, a ferihegyi állomáson pedig mínusz 5,7 fokot mértek. A János-hegy völgyében mínusz 7,4, a János-hegyen pedig mindössze mínusz 8,2 fokig emelkedett a hőmérséklet, így ez lett az új fővárosi legalacsonyabb maximumhőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerda reggel a szélvédett, gyengébben felhős tájakon mínusz 15 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Szerda késő estétől a derült, szélcsendes területeken egyre többfelé - főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben - mínusz 15 fok alá csökken a hőmérséklet.

Kiemelték továbbá: hajnalig többnyire maximum 3 centiméternyi hó várható, de kisebb körzetekben 5 centiméter körüli mennyiség is hullhat. Szerda hajnalra egyre többfelé megszűnik a havazás. Napközben már csak helyenként - főként a középső megyékben és délen - lehet hószállingózás, gyenge havazás.

Emellett viszont az olykor erős északi, északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati felében és északkeleten, keleten okozhat hófúvást, az éjszaka első felében kiemelten Vas és Zala megyékben erős hófúvás is lehet. Szerdán valamelyest gyengül a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsodban a hóval borított tájakon továbbra is lehet hófúvás.

Címkék: , havazás, hideg, rekord, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.