Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.

Szeptember 17-én tartották meg Barcson a januárban elmaradt ünnepi közgyűlést és megyenapot, mert vízkeresztkor a járvány miatt erre nem volt lehetőség.

A megyecímer adományozásának 523. évfordulójáról pénteken emlékezetek meg a Széchenyi Ferenc Gimnázium aulájában. Itt adták át a megyei elismeréseket is, ahol többek között a dombóvári Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat Bíró Norberttől, a megyei közgyűlés elnökétől. Az ünnepen kísérőként jelen volt Bodó András, a kitüntetett idősebbik fia is.
Bodó Imre a Fekete István író munkásságának ápolásáért, emlékhelyek alapításáért, továbbá helytörténeti, honismereti tevékenységéért vehette át a rangos somogyi elismerést.

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.