Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

akik arról szavazhattak, hogy kerüljenek-e kivágásra az említett ingatlan előtti hatalmas fák?

Azoknak a gyökere károsítja a földben lévő ivóvíz- és csapadékvíz-vezetékeket, több csőtörés volt a területen, melyek javítása komoly műszaki beavatkozást igényelt. A nagyra nőtt lombkorona is komoly veszélyt jelent a légvezetékekre.
- Jó másfél évvel ezelőtt kezdtük el azt a kérdést feszegetni az itt lakók körében, hogy a Pannónia út 36-40. házszám előtt kerüljön-e kivágásra a számos problémát okozó fasor - mondta tájékoztatójában Szabó Loránd. - Az önkormányzat mindaddig nem tesz egyetlen lépést sem az ügyben, amíg az itt lakók nem nyilvánítanak egyértelmű véleményt. Most szerettük volna még egyszer őket megkérdezni azért, hogy biztosak legyünk a dolgunkban. A döntés jogát tehát átadtuk nekik.
A szavazás előtt az érintettek többsége azt mondta, hogy bár nagyon sajnálják a fákat, mégis a kivágásukra adják a voksukat. Csupán egyetlen lakó fogalmazott meg ellenvéleményt, aki arról beszélt, hogy az említett növények megkötik a szálló port, kiszűrik az UV-sugárzást, tisztítják a levegőt és élőhelyet adnak elsősorban a madarak számára.
Az ígéret szerint az eltávolított fák mennyiségének négyszeresét ültetik majd el még az ősszel. Előbb azonban új közművezetékek kerülnek elhelyezésre a földbe és új járda épül, valamint a lakók kérésére a köztéri padoknak is más helyet keresnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 13:00, péntek | Helyi

Tizenhét megyében újraindul a kéményseprés

Július elsején újrakezdte a társasházi sormunkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete.

2020. Július 03. 08:41, péntek | Helyi

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt.

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél (frissítve)

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.