Városlista
2019. november 20, szerda - Jolán

Hírek

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

akik arról szavazhattak, hogy kerüljenek-e kivágásra az említett ingatlan előtti hatalmas fák?

Azoknak a gyökere károsítja a földben lévő ivóvíz- és csapadékvíz-vezetékeket, több csőtörés volt a területen, melyek javítása komoly műszaki beavatkozást igényelt. A nagyra nőtt lombkorona is komoly veszélyt jelent a légvezetékekre.
- Jó másfél évvel ezelőtt kezdtük el azt a kérdést feszegetni az itt lakók körében, hogy a Pannónia út 36-40. házszám előtt kerüljön-e kivágásra a számos problémát okozó fasor - mondta tájékoztatójában Szabó Loránd. - Az önkormányzat mindaddig nem tesz egyetlen lépést sem az ügyben, amíg az itt lakók nem nyilvánítanak egyértelmű véleményt. Most szerettük volna még egyszer őket megkérdezni azért, hogy biztosak legyünk a dolgunkban. A döntés jogát tehát átadtuk nekik.
A szavazás előtt az érintettek többsége azt mondta, hogy bár nagyon sajnálják a fákat, mégis a kivágásukra adják a voksukat. Csupán egyetlen lakó fogalmazott meg ellenvéleményt, aki arról beszélt, hogy az említett növények megkötik a szálló port, kiszűrik az UV-sugárzást, tisztítják a levegőt és élőhelyet adnak elsősorban a madarak számára.
Az ígéret szerint az eltávolított fák mennyiségének négyszeresét ültetik majd el még az ősszel. Előbb azonban új közművezetékek kerülnek elhelyezésre a földbe és új járda épül, valamint a lakók kérésére a köztéri padoknak is más helyet keresnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

2019. November 18. 08:40, hétfő | Helyi

A rendőri hivatást népszerűsítették

A dombóvári rendőrök meghívást kaptak a helyi szakképző iskola pályaorientációs napjára.

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.