Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

Sokan szorítottunk Gerber Istvánért múlt év őszén, mint ismeretes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontban lett rosszul és a tanárok határozott fellépésének köszönhetően sikerült újraélesztéssel esélyt adniuk a felgyógyulására. István nagyon hálás ezért és még decemberben kezdeményezte Pintér Szilárd polgármesternél az újraélesztés gyakorlatának népszerűsítését a diákok körében, melyhez a Dombóvári Mentő Alapítvány is csatlakozott.

A mai napon a hét oktatási intézmény egy-egy képviselőjével, vezetőjével közösen ültek le a részletek megbeszélésével, kidolgozásával kapcsolatban. Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat, majd a diákoknak és rajtuk keresztül szüleiket is szeretnék bevonni az újraélesztés minél szélesebb körben való elsajátítása érdekében Dombóváron.

A hangsúly a rendszerességen van, erről többen határozott álláspontot alakítottak ki az egyeztetés alkalmával. Polónyi Csilla, az alapítvány elnöke szakemberként elmondta, lényeges, hogy a félelem, a pánik helyett a kompetencia érzése vezérelje az ellátó személyt segítségnyújtáskor, s ahhoz, hogy ez a feltétel Dombóváron minél több esetben meglegyen, szükséges a folyamat elindítása az iskolában. Örülnek a kezdeményezésnek és az oktatási intézmények részéről a pozitív hozzáállásnak.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy az iskolákkal, valamint az alapítvánnyal együttműködve szép sikereket érhetnek el a dombóvári közösség érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 09:21, szerda | Helyi

A hónap műtárgya – Fekete István Múzeum

Május hónapban Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári festőművész képét ajánlom szíves figyelmükbe, melyet 2000-ben készített el a múzeum számára.

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 08:31, kedd | Helyi

Pályázatot hirdet a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum „Szer-telenül” címmel

Május 27-ig várják a pályaműveket rajz, vers és esszé kategóriákban.

2022. Május 15. 12:26, vasárnap | Helyi

Két baleset történt Dombóváron egy nap alatt

Személyi sérüléses baleset történt Dombóváron 2022. május 14-én 9 óra 45 perc körüli időben.