Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Április 16. 23:35, szombat | Helyi

Az „Év Kistérségi Rendőre” díjat idén Tamás Zoltán kapta - képgalériával

Az „Év Kistérségi Rendőre” díjat idén Tamás Zoltán kapta - képgalériával

A Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás minden évben olyan rendőr tevékenységét ismeri el az „Év Kistérségi Rendőre” díjjal, aki Dombóváron és a városkörnyéki önkormányzatok területén sokat tesz a bűnmegel

A díjátadásra a gunarasi kemping területén megtartott egész napos rendezvény megnyitójának keretében került sor, melyen a helyi rendőrség dolgozói mellett a mentők, a tűzoltók és a katasztrófavédők munkatársai és családjaik, valamint polgárőrök és nyugállományban lévő rendőrök vettek részt.

Dr. Szijártó István kapitányságvezető bevezetőjéből kiderült, hogy számos önkormányzatra jellemző, hogy év rendőrét választanak, azonban Dombóvár környéke annyiban rendhagyó, hogy itt évek óta nem a város, hanem az egész kistérség kiemelkedő rendőrét választják meg.

Az idei díjazott nevének ismertetésére felkért Dr. Fehér Arnold rendőrségi hivatalvezető elmondta, hogy a kapitányságvezető javaslatára a társulás idén Tamás Zoltán rendőr alezredest választotta az év kistérségi rendőrévé.

A közönség elismerő tapsát követően a hivatalvezető így mutatta be Tamás Zoltánt:

„1994 óta lát el hivatásos szolgálatot, mindvégig a Dombóvári Rendőrkapitányság állományában dolgozott. Karrierje kezdetén bűnügyi területen nyújtott kiemelkedő teljesítményt. 2001-től a Körzeti Megbízotti, majd 2007-től a Bűnügyi Helyszínelő és Technikai Alosztályt vezeti. Pályafutása során kilenc alkalommal részesült dicséretben, illetve jutalomban magas színvonalú munkavégzéséért. Magatartása, munkájának minősége példaként állítható a teljes személyi állomány elé. Az állampolgárokkal való kapcsolattartását a kölcsönös tisztelet jellemzi. Hivatását meggyőződéssel, lelkiismeretesen, szakmai tudásának kihasználásával látja el. Az elsajátított ismereteket hatékonyan alkalmazza, megoldandó feladatait kifogástalanul, magas szinten, a jogszabályi előírásoknak megfelelően végzi. A szakmai munkával kapcsolatos ismereteit folyamatosan bővíti. Képességeinek, az új iránti nyitottságának, tanulni vágyásának köszönhetően a kihívásoknak mindenkor eleget tudott tenni. Vezetői tapasztalatának köszönhetően az alosztályból egy olyan összetartó csapatot kovácsolt, amely a megyében a legtöbb nyomot rögzítette a bűncselekmények helyszínein. Beosztottai megbízható, önzetlen, segítőkész embert ismertek meg személyében. Parancsnokként nemcsak az állomány szakmai fejlődését tartja szem előtt, hanem bátran fordulhatnak hozzá magánéleti problémákkal is beosztottjai. A rendőri munkát élethivatásának tekinti, az állomány idősebb tagjaként páratlan személy- és helyismerettel, valamint tapasztalattal rendelkezik, melyet önzetlenül tovább is ad fiatal kollégáinak.”

A díjjal járó oklevelet és kitűzőt ezt követően Pintér Szilárd, a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnöke nyújtotta át Tamás Zoltánnak. Rajta kívül Dr. Szijártó István, Patay Vilmos országgyűlési képviselő, valamint Naszvadi Balázs, a társulás munkaszervezet-vezetője gratulált az elismerésben részesült alezredesnek.

Az érdekes bemutatókat felvonultató rendvédelmi napról rövidesen tudósítunk. A díjátadón készült fotóink megtekinthetők képgalériánkban, amely az alábbi képre kattintva megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.