Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 02. 19:45, hétfő | Helyi sport
Forrás: Soós Gyopár/DOVASE

Bajnoki címekkel „hálálták meg” a dombóvári atléták

Bajnoki címekkel „hálálták meg” a dombóvári atléták

Polgármesteri elismerésben részesült a kiváló sporteredményeket felmutató Dombóvári Vasutas Szabadidős Sportegyesület. Az atléták „viszonzásképpen” kitettek magukért az Országos Kismaratoni Bajnokságon.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az elismerést az egyesület elnöke, Jászberényi Péter vette át a dombóvári Városházán. Az ünnepséggel egy napon, március 31-én, változékony, hűvös tavaszi időjárásban került sor a Kismaratoni Országos Bajnokságra. Az előző évekhez hasonlóan, idén is Székesfehérváron, jó színvonalon rendezték meg a versenyt. A nagyszámú, jól felkészült atléta dolgát nem csak a hosszú táv, hanem az erős, viharos szél is nehezítette.

Tizenhárom dombóvári sportoló indult a bajnokságon, amely a DOVASE története legjobb ilyen versenyének bizonyult. Az aranyérmek tekintetében az egyesületek között a harmadik legeredményesebb volt a csapat. Fazekas Gáspár edző tanítványai három arany és egy bronzéremmel tértek haza.

Besenyei Ágota a 13 éves serdülők versenyében a 6km-es táv végén nagy hajrában nyert.Tóth Lili Anna (második képünkön) a 14 éves serdülők között az első métertől kezdve vezetett. Végül a 8 km-t egy perces előnnyel nyerte ellenfelei előtt. A DOVASE 13 éves lánycsapata (harmadik képünkön) szintén aranyérmet szerzett, az ifjúsági lánycsapat pedig a nagyszerű bronzérem bitrtokosa lett.

Egyéni eredmények:

  • Serdülő leány 13 évesek, 6 km-es versenytáv: 1. Besenyei Ágota, 6. Tonács Dóra, 18. Boros Dorka, 30. Antalffy Zita
  • Serdülő leány 14 évesek, 8 km: 1. Tóth Lili Anna
  • Ifjúsági női, 10km: 8. Tóth Virág, 12. Besenyei Emőke, 14. Szabó Vanda
  • Serdülő fiú 13 évesek, 6 km: 10. Farkas Bálint
  • Serdülő fiú 14 évesek, 10 km: 11. Strijk Vince Harald
  • Serdülő fiú 15 évesek, 10 km: 16. Hajós Károly, 21. Prehalek Attila, 26. Várkonyi Ádám

Csapatverseny:

  • Serdülő leány 13 évesek, 6 km: 1. Dombóvári VASE - Besenyei Ágota, Tonács Dóra, Boros Dorka
  • Ifjúsági női, 10 km: 3. Dombóvári VASE - Tóth Virág, Besenyei Emőke, Szabó Vanda, 5. Dombóvári VASE - Hajós Károly, Prehalek Attila, Várkonyi Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.