Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2023. Augusztus 24. 13:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészségi hír

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

Bajonettel fenyegette meg a vele szemben intézkedő rendőröket

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt nyomoz a rendőrt szidalmazó, majd bajonettel fenyegető férfi ellen.

A Tamási Rendőrkapitányság rendőre 2023. augusztus 12-én az esti órákban, egy Tolna vármegyei település üzlethelyisége mellett azért intézkedett egy férfival szemben, mert a férfi izmait feszegetve, vicsorítva, kihívóan viselkedett vele szemben, illetve felé is köpött.

Az ittas állapotú férfi trágár szavakkal szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőrt, akinek el is kellett löknie magától a felé közeledő férfit annak érdekében, hogy távolt tartsa magától.

A végig agresszívan viselkedő férfi ekkor egy lépést hátrált, majd a „Na most figyelj!” felkiáltással a közelben lévő asztalon elhelyezett hátizsákjához nyúlt, amiben egy 24 cm pengehosszúságú bajonettet tartott. Miután a rendőr észlelte a bajonetett, annak megakadályozása érdekében, hogy a férfi azt használni tudja, ellökte őt a táskától.

A férfi ezt követően a lábszárán megrúgta az intézkedő rendőrt, aki ettől el is vesztette az egyensúlyát, majd amikor ismételten meg akarta őt rúgni, védekezésül megütötte a férfit. A rendőrnek csak ezt követően sikerült a férfit testi kényszer alkalmazásával, valamint a segítségére siető személyek közreműködésével megfékeznie.

A rendőr a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett, majd felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott férfi letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság 2023. augusztus 15-én el is rendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.