Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Június 22. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Bakócán ismét áll az „útszéli kereszt”

Bakócán ismét áll az „útszéli kereszt”

Fekete István író halálának negyvenkettedik évfordulóján a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészetének kezdeményezésére valósulhatott meg a régi kereszt felújítása és megáldása.

Köztudott, hogy Fekete István Bakócán töltötte gyakornoki (segédtiszti) idejét, és sokszor megállt imádkozni - ahogy ő nevezte - az „útszéli keresztnél”. Erről többek között a következőket írta: „Az útszéli keresztnél este sokat imádkoztam, (…) a Göncölszekér rudas csillaga is biztatóan csillogott, s ezt úgy vettem, mintha Jézuskánk jóságos szeme nézett volna rám, reményt és hitet küldve a Benne bízóknak.”

A Mindszentgodisai Általános Iskola diákjai ünnepi műsor keretében emlékeztek meg a régi keresztről és Fekete István bakócai tartózkodásáról. A Baranya Vadászkürt Együttes Ifjúsági csoportja szintén több zeneszámmal kedveskedett a jelenlévőknek. Végül Pál József plébános szentelte fel és áldotta meg a megújult keresztet.

Támogatók és kivitelezők voltak: Huszár Ferenc grafikusművész (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs), Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság és a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület.

A bakócaiak örömmel és hálával fogadták a keresztet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 08:52, hétfő | Helyi

A nyerő szériát folytatta a Dombóvári Kosársuli KE

A Dombóvári Kosársuli U18 Junior csapata a február 28-án megrendezett 3. fordulóban is győzelmet aratott az oroszlányi OSE Lions együttese ellen.

2021. Március 07. 12:04, vasárnap | Helyi

Március 6-tól állandóan nyitva a nagy parkoló a Szuhay Sportcentrumnál

A sportpályánál biztonsági kerítést helyeztek el, így a nagy parkoló kapuját állandó nyitva lehet tartani.

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.