Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 22. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Bakócán ismét áll az „útszéli kereszt”

Bakócán ismét áll az „útszéli kereszt”

Fekete István író halálának negyvenkettedik évfordulóján a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészetének kezdeményezésére valósulhatott meg a régi kereszt felújítása és megáldása.

Köztudott, hogy Fekete István Bakócán töltötte gyakornoki (segédtiszti) idejét, és sokszor megállt imádkozni - ahogy ő nevezte - az „útszéli keresztnél”. Erről többek között a következőket írta: „Az útszéli keresztnél este sokat imádkoztam, (…) a Göncölszekér rudas csillaga is biztatóan csillogott, s ezt úgy vettem, mintha Jézuskánk jóságos szeme nézett volna rám, reményt és hitet küldve a Benne bízóknak.”

A Mindszentgodisai Általános Iskola diákjai ünnepi műsor keretében emlékeztek meg a régi keresztről és Fekete István bakócai tartózkodásáról. A Baranya Vadászkürt Együttes Ifjúsági csoportja szintén több zeneszámmal kedveskedett a jelenlévőknek. Végül Pál József plébános szentelte fel és áldotta meg a megújult keresztet.

Támogatók és kivitelezők voltak: Huszár Ferenc grafikusművész (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs), Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, Ajkai Fekete István Irodalmi Társaság és a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület.

A bakócaiak örömmel és hálával fogadták a keresztet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.