Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 16. 23:24, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset történt, amikor megégett a csibráki fiú

Baleset volt annak a tízéves csibráki kisfiúnak az esete, aki szeptemberben szenvedett életveszélyes égési sérüléseket - ezt állapította meg a hatósági eljárás. Játék közben véletlenül gyújtotta meg a nála lévő benzint.

A vizsgálat szerint a gyermek a házuk használaton kívüli helyiségéből vett magához benzint egy befőttes üvegben, melyet játék közben meggyújtott. A benzingőz belobbant, a benzin a gyermek kezére és ruházatára folyt, majd begyulladt. Az öngyilkossági szándék és az idegenkezűség is kizárható. A vizsgálat megállapította, hogy a baleset miatt büntetőjogi felelősség senkit nem terhel.

Mivel állapota miatt a fiút meghallgatni nem lehetett, a rendőrség széles körű adatgyűjtésbe kezdett a cselekmény okának és indítékának, valamint a baleset pontos körülményeinek tisztázása érdekében.

A meghallgatott tanúk vallomása, a tűzvizsgáló jelentése, valamint a rendelkezésre álló orvosi dokumentáció alapján tisztázódtak az eset körülményei. Nem merült fel olyan adat vagy információ, hogy a cselekményt a gyermek szándékosan, akár öngyilkossági szándékkal követte volna el, továbbá az idegenkezűség lehetőségét is kizárták. A vizsgálat eredményeként egyértelműen és teljes bizonyossággal megállapítható, hogy a kisfiú baleset áldozata lett, súlyos, életveszélyes sérüléseit véletlenül okozta saját magának - közölte a rendőrség.

A baleset napján, a délelőtti órákban az iskolákban történt konfliktus alapján a Dombóvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított és folytatott le a csibráki fiú osztálytársa ellen garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást azonban az osztálytárs büntethetőségét kizáró gyermekkorára tekintettel október 12-én megszüntették. Ugyanakkor értesítették a dombóvári jegyzőt, hogy szükség esetén tegyen védő-óvó intézkedéseket.

Sem a büntető, sem a közigazgatási hatósági eljárás során nem merült fel olyan információ mely alapján a két cselekmény között bármilyen ok-okozati összefüggés lett volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.