Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. Április 10. 08:29, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Balog Zoltán: Krisztus feltámadásának valóságából akkor látszik valami ebben a világban, ha a keresztények életében látszik

Balog Zoltán: Krisztus feltámadásának valóságából akkor látszik valami ebben a világban, ha a keresztények életében látszik

Krisztus feltámadásának valóságából akkor látszik valami ebben a világban, ha a keresztények életében látszik - mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap Budapesten.

A református püspök igehirdetésében arról beszélt: a hit kockázatos dolog, de nem azért, mert az emberek leszólják, hanem mert következményei vannak.

A hit következménye, hogy "másként kell élni", és ez talán rossz hír azoknak, akik úgy gondolják, hogy alapvetően rendben van az életük. De ez a jó hír is, mert a feltámadás fényében nemcsak másként kell, de másként lehet és szabad is élni - hangsúlyozta a református püspök.

Mint mondta, húsvét örömhíre, hogy a "halál közepette ott van bennünk az élet".

Hozzátette, hogy a halál jelenlétét a világban könnyebb elképzelni, mint a feltámadásét. A halál naponta "szembejön velünk, körülvesz minket". Látjuk az ukrajnai faluban készült fényképen, a néhány hónapos, halott csecsemő szürke arcán, a szeretett ember betegágyánál ülve, félve, hogy nincs tovább vagy a temetőben járva, ahol majdnem minden a halálról szól.

De a halálban benne vannak a tönkrement szeretetkapcsolataink is, az elvesztett barátok, a kihűlt kapcsolatok - tette hozzá Balog Zoltán.

Hangsúlyozta: húsvét meghívása, hogy "mielőtt eljutunk a csendes, fölszabadult húsvéti örömig, (...) temessük el Krisztus halálába" mindazt, ami elveszett, ami a "halál útján visz", mert ebből a halálból lesz az élet győzelme.

Címkék: Balog Zoltán, húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 16:16, hétfő | Belföld

Meghalt két ember egy balesetben az 54-es főúton Bócsánál

Két ember meghalt, miután egy busz és egy autó összeütközött az 54-es főúton Bócsa külterületén - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu oldalon.

2024. Május 27. 10:53, hétfő | Belföld

Mintegy ezerrel több a jelölt az önkormányzati választáson, mint öt éve

Mintegy ezerrel több jelölt indul az önkormányzati választáson, mint az öt évvel ezelőttin; a polgármesterjelöltek száma 4 százalékkal, az egyéni választókerületi jelölteké 18 százalékkal nőtt 2019-hez képest

2024. Május 27. 10:50, hétfő | Belföld

Ennyien halnak meg évente Magyarország útjain

A szám fokozatosan csökken, de így is fájóan sokan vesznek oda közlekedési balesetekben.

2024. Május 27. 10:47, hétfő | Belföld

Megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról