Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Szeptember 03. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: healthydebate.ca

Befejeződött a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító beruházás

Befejeződött a Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító beruházás

Befejeződött a 2,8 milliárd forintos, Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító beruházás, amelynek keretében 13 településen korszerűsítették a hálózatot.

Befejeződött a 2,8 milliárd forintos, Dombóvár környéki ivóvízminőség-javító beruházás, amelynek keretében 13 településen korszerűsítették a hálózatot - közölte a projektet bonyolító önkormányzati társulás vezetője kedden az MTI-vel.

Pintér Szilárd a 85 százalékos európai uniós támogatású projektről elmondta: megkezdődött az új létesítmények műszaki átadása és hálózatra kötése, utóbbit a szolgáltató DRV Zrt. végzi.
A beruházás során négy új vízműtelep épült Dalmandon, Döbröközön, Gyulajon és Kurdon, több mint 40 kilométernyi távvezetéket fektettek le, amelyeken keresztül Csikóstőttős, Kaposszekcső, Attala, Csoma és Szabadi Dombóvárról kapja az ivóvizet, Kurd és Csibrák pedig Gyulajról.
Négy új ivóvízkutat is fúrtak, amelyekre azért volt szükség, mert Döbröközön, Kurdon és Csibrákon a nyersvíz arzén-, Döbröközön, Gyulajon, Kocsolán, Dalmandon az ammónium- és a mangántartalom volt magasabb az előírtnál. Az eddigi vizsgálatok szerint az új kutakból származó víz nem tartalmaz a megengedettnél több arzént - mondta a társulás elnöke.
A 15 ezer ember ivóvízellátását javító beruházást a kormány 2013. júliusban saját hatáskörbe vonta, konzorciumi partnernek az Országos Vízügyi Igazgatóságot jelölte ki. Pintér Szilárd közlése szerint az eredeti, 2015. július 1-i határidőt azért módosították augusztus 31-re, mert a szolgáltató a nyári csapadékhiány miatt a munkák leállítását kérte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.