Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 24. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Befejeződött a Kis-Konda-patak völgyének helyreállítása Dombóváron

Befejeződött a Kis-Konda-patak völgyének helyreállítása Dombóváron

Befejeződött Dombóváron a Kis-Konda-patak völgyének élőhely-rehabilitációja, amely során a mintegy hathektáros területen több mint 33 ezer őshonos fát ültettek el.

A fejlesztést az tette szükségessé, hogy az elmúlt évtizedekben a területen számos kedvezőtlen beavatkozás történt - közölte a dombóvári önkormányzat az MTI-vel.
A völgy élőhelyeinek vízellátottsága a patak szabályozásával romlott, a leértékelődött területen nagy számban jelentek meg az inváziós növényfajok; az elhanyagolt területen jelentős mennyiségű építési törmeléket raktak le a környéken élők.
Az 57 millió forintos európai uniós projekt célja az volt, hogy visszaállítsák a helyi védettségű terület természetközeli állapotát.
A munkák során kiirtották az inváziós növényfajokat, és összesen 33 600 fát ültettek el. A telepített fajok között a legtöbb, 23 520 darab mézgás éger, emellett 2400-2400 magyar kőrist és kocsányos tölgyet, 1200 vadkörtét, valamint több száz vadalma-, madárcseresznye- és kislevelű hársfát ültettek el. Az önkormányzat tájékoztatása szerint elszállították az illegálisan lerakott hulladékot is.
A Kis-Konda-patak környéke kedvelt élőhelye több rigófajnak, rozsdafarkúaknak, szajkóknak, és védett madárfajok is rendre megjelennek a regionális ökofolyosó részét képező területen.

Címkék: Kis-Konda-patak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!