Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Október 02. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Befejeződött a korszerűsítés a Százszorszép Óvodában

Befejeződött a korszerűsítés a Százszorszép Óvodában

Szeptember 28-án ünnepélyes keretek között adták át az elmúlt hónapokban energetikai korszerűsítésen átesett Százszorszép Óvodát.

Az újdombóvári gyermekintézményben a tervezett munkálatokat a kivitelezési pályázaton győztes Géplak Kft. végezte. A pécsi székhelyű cég szakemberei az épületet új ajtókkal és ablakokkal, valamint külső homlokzati- és padlásfödém-szigeteléssel látták el, modernizálták a fűtési rendszert, sőt a lapos tetőre napelem-parkot is telepítettek annak érdekében, hogy racionalizálják és a korábbiaknál hatékonyabbá tegyék az energiahasználatot. Az összesen 85,4 millió forintba kerülő beruházást az ingatlan leromlott állapota és a sok pénzbe kerülő folyamatos karbantartás-szükséglete indokolta. A 9,4 millió forint önrészt biztosító városi képviselő-testület a TOP-3.2.1-15 „Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázatával az Európai Uniótól, valamint a magyar államtól vissza nem térítendő támogatást nyert el a tulajdonában lévő és fenntartásában működő Százszorszép Óvoda energetikai korszerűsítésére. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.
- A beruházásnak köszönhetően az ingatlan energiaköltsége jelentősen csökkeni fog és a külcsíne is sokat javult - emelte ki az átadón köszöntőjében Szabó Loránd polgármester, aki a megújult épület kulcsát átadta Teufelné Glaub Ágnes intézményvezetőnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!