Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2011. Április 07. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltség

Befogadókat, kimenekítőket és kitelepítőket készítettek fel

Befogadókat, kimenekítőket és kitelepítőket készítettek fel

A dombóvári, dalmandi és szakcsi polgári védelmi szervezetek azon tagjainak tartottak képzést, akik nukleáris veszélyhelyzet esetén a befogadásban, helyi vízkárnál, illetve közlekedési és vegyi baleseteknél a kimenekítési, kitelepíté

Hertelendi Norbert, a Dombóvár Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője irányította azt az április 6-i felkészítést, amelynek célja a polgári védelmi felkészítés követelményeiről szóló jogszabályban meghatározott ismeretanyag átadása volt az úgynevezett települési kitelepítési-elhelyezési rajoknak. Ezek a csapatok Dombóváron és környékén az oktatási intézmények dolgozóiból szerveződnek. Tagjaik között találunk tanárokat, technikai dolgozókat és kollégiumi nevelőket is.

A Tolna Megyei Polgári Védelmi Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak közreműködésével zajlott polgári védelmi alap- és szakkiképzésen a környéken élők élet-, és vagyonbiztonságának növeléséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket sajátította el a húsz résztvevő.

Kiemelt hangsúlyt kapott a megye és a kistérség veszélyeztetettségének elemzése, a polgári védelmi szervezetek létrehozása, az alkalmazási készenlétbe helyezés szabályai, a lakosság riasztása, a kollektív védelem, az egyéni védelem, a kitelepítési - elhelyezési szakalegység feladatai, az egyéni védőeszközök használata, valamint gyakorlati foglalkozás keretében befogadó hely berendezése, kitelepítő-befogadó program használata.

Az ismereteken túl a résztvevőnek olyan szóróanyagokat is átadtak a szervezők, amelyeket a települések lakosainak tájékoztatására készítettek. Ezekből kiolvashatók a veszélyes áruk szállításakor bekövetkező balesetek,illetve a vízkárok és rendkívüli időjárás esetén javasolt magatartási szabályok.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 08:00, vasárnap | Helyi

A rekorder szabálysértő 90 helyett 160 km/h-val közlekedett

Néhány óra alatt 65 szabályszegés

2021. Február 27. 08:00, szombat | Helyi

Különleges adomány a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek

Friedrich László dombóvári származású rajztanár ajánlotta fel a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán készült diplomamunkáját az intézménynek.

2021. Február 26. 15:00, péntek | Helyi

A 90 éves Törő Józsefet köszöntötték

90. születésnapja alkalmából köszöntötte családja és Pintér Szilárd polgármester Törő Józsefet.

2021. Február 25. 16:00, csütörtök | Helyi

A Pénzügyi-Biztosítási Tanácsadó Iroda profi szakértelemmel segíti ügyfeleit Dombóváron

Nézzük át és tegyük rendbe a szerződéseit! Hívjon, segítek! Tel.: 06-30/901-0644