Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2014. Július 26. 15:29, szombat | Külföld
Forrás: lvp/MTI

Beismerte egy ukrán szakadár: ők lőtték le a maláj utasszállítót

Beismerte egy ukrán szakadár: ők lőtték le a maláj utasszállítót

Ukrán katonai gépnek nézték és ezért lőtték le maláj utasszállítógépet a szakadárok, mindezt egyikük ismerte be az AP amerikai hírügynökségnek.

A szakadárok egy jenakijevói egysége a felelős a múlt csütörtöki maláj utasszállító lelövéséért. Az AP amerikai hírügynökség közölte, hogy ez nevét nem vállaló a lázadók közt vezetői posztot betöltő szakadár megerősítette, hogy a maláj gépet egy Sznizsne városa mellett felállított Buk rendszerrel lőtték le tévedésből. A repülőről ugyanis azt hitték, hogy az egy ukrán katonai gép.

A felelős szakadár egység tagjai fele-fele arányban ukrán és orosz állampolgárok, utóbbiak között sokan az Orosz Távol-Keletről, Szahalin szigetéről származnak.

A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatán 298 ember utazott, mindannyian életüket vesztették a gép lezuhanásakor. Az ukrán hatóságok és az Egyesült Államok szerint a felkelők lőtték le a gépet, de a szakadárok ezt hivatalosan tagadják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:32, szerda | Külföld

Kijev határozott választ vár az EU-tól a gazdatüntetések miatti ukrán-lengyel határzárra

Tájékoztatták az Európai Bizottságot az ukrán hatóságok az ukrán-lengyel határzárral kapcsolatos helyzetről, és határozott választ várnak -

2024. Február 21. 08:30, szerda | Külföld

Putyin: teljesen orosz ellenőrzés alá került a Dnyeper bal partja Herszonban

Orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott

2024. Február 21. 06:00, szerda | Külföld

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.