Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 15. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Sándor

Belvárosis madarász-sulisok hatodik helye az országoson

Belvárosis madarász-sulisok hatodik helye az országoson

Rendkívül kiegyensúlyozott, népes mezőnnyel és csodálatos környezetben rendezték meg a Madarak és Fák Napja Országos Verseny május 11-12-i döntőjét Vértesbogláron.

A 19. alkalommal megrendezett országos vetélkedő döntőjén Visztó Levente a rendező ProVértes Alapítvány elnöke és Haraszthy László az MME elnökségének tagja köszöntötte a tizenéves madarászokat.

Boglártanyán - minden természetvédő által megcsodálható környezetben - egy új erdei iskolában volt a szálláshelyünk. Közel az ürgemezőhöz, a parlagi sas revírjéhez, a hantmadár téglarakásban épített fészkéhez. A szobánk ablakából hallhattuk a sordély, a búbos banka, a kenderike, a fürj, a mezei pacsirta, a holló hangját. A közeli fákra kihelyezett költőládákban és odúkban vörös vércse, macskabagoly és búbos banka költ. 2500 hektáros területen folyik természetkímélő gazdálkodás az alapítványnak köszönhetően.

Volt mit látni és volt mit tanulni a természet és az ember együttéléséről.
51 tanuló - 17 csapat tagjaként - elméleti és gyakorlati feladatokat oldott meg péntek délután.

A kis liléktől a császármadárig, az ürgétől az aranysakálig, az energiatakarékos izzóktól az aktív és autonóm házig, tojások és fészkek párosításától, a nemzeti parkok részletes ismeretéig terjedt a kérdések tartalma. A gödöllői, a csákvári és nemesgulácsi fitalokkal közel egy évtizede vívunk nagy csatákat, most - néhány ponttal - ők voltak a jobbak.

A rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben hatodik helyen végzett a Szórádi Zsófia, Süveges Sára és Tóth Dániel összeállítású, a dombóvári APOK Belvárosi Általános Iskolát képviselő csapatunk.

Nagy Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.