Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Február 15. 07:45, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Belvíz - több mint 25 ezer hektár van víz alatt

Belvíz - több mint 25 ezer hektár van víz alatt

Országosan már több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz - nyilatkozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője vasárnap délután az M1 aktuális csatornának.

Siklós Gabriella hozzátette: továbbra is az Alföld középső és keleti területein a legrosszabb a helyzet.

Siklós Gabriella az M1-nek elmondta: a tizenkét vízügyi igazgatóságból tízben védekeznek a szakemberek. Az OVF honlapja szerint 24 szakaszon első, 19 szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el a belvíz miatt.

Az M1 vasárnap délutáni híradójában az is elhangzott, hogy a Közép-Tiszántúlon egy nap alatt több mint ezer hektárral nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága. Az ottani vízügyi igazgatóság több mint 44 szivattyúval védekezik éjjel-nappal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Címkék: belvíz, eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről