Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 16. 07:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Benzinkutakról rabolt, majd öngyilkos lett egy férfi Székesfehérvár közelében

Benzinkutakról rabolt, majd öngyilkos lett egy férfi Székesfehérvár közelében

Négy benzinkutat rabolt ki csütörtök hajnalban egy férfi, majd menekülése közben balesetet szenvedett, végül öngyilkosságot követett el - olvasható a rendőrség honlapján.

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő elmondta: a férfi csütörtök hajnalban három óra körül négy benzinkutat rabolt ki az M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszain a fővárostól a Balaton felé haladva Budaörsön, a Váli-völgyben, Tárnoknál és Velencénél. A tettes minden esetben fegyverrel fenyegette meg az eladókat, és több helyen lövést is leadott. Az ügy körülményeit a rendőrség vizsgálja, az elsődleges információk szerint a lövések miatt nem sérült meg senki - tette hozzá Sipos Mónika.

Menekülése közben a férfi Székesfehérváron, a 8-as és a 63-as út csomópontjánál balesetet szenvedett, majd lőfegyverrel öngyilkosságot követett el - tájékoztatott a szóvivő.

A helyszíni szemle idejére a csomópontot a rendőrség részben lezárta, az M7-es autópálya és Sárbogárd felől Székesfehérvár, valamint a várost elkerülő út felé zavartalanul halad a forgalom, az ipartelep felé vezető lehajtó azonban zárva van. Az elkerülő útról érkezőket a rendőrség a környező ipartelepi utakra tereli, ebből az irányból érdemes a Balatoni út vagy az Új Csóri út felé kerülni.

Az elmúlt tizenöt évben nem volt példa hasonló bűncselekményre, ezért szomorúan és értetlenül áll a történtek előtt a rablással érintett töltőállomások közül hármat is üzemeltető Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Szollár Domokos az MTI-nek azt mondta: szigorú biztonsági rendszerüknek köszönhetően kevés, legfeljebb 150 ezer forint váltópénzt tárolhatnak a kasszákban, így a három kútról a tettes összesen körülbelül százezer forintot rabolhatott el.

Hozzátette, a személyzet helyesen látta el feladatát mindenhol: budaörsi kútjukról a pánikgombbal riasztották a rendőrséget, Velencén pedig a belépő támadót észlelve a pultból hátramenekültek, így a rabló a kasszához sem fért hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére