Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2011. Október 15. 14:41, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

Berki: a világbajnoki cím már zsebben és talán a kvóta is

A tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon Berki Krisztián lólengésben megvédte a világbajnoki címét, míg Hidvégi Vid a 4. helyen végzett.

Magyar szempontból remekül indult a lólengés döntője, ugyanis egyre-másra hibáztak a riválisok.

Előbb a szlovén Sasa Bertoncelj esett le a szerről, később a brit Lewis Smith is követte, majd a hazai közönség előtt versenyző japán Ucsimura Kohei és az ausztrál Prashanth Sellathurai ugyancsak rontott.

Az első hibátlan gyakorlatot a francia Cyril Tomassone mutatta be.

Hídvégi Vid is remekelt, végül a negyedik helyet érte a gyakorlata, de jegyezzük meg, a brit Smith nagy köszönetet mondhat a pontozóknak, ugyanis nagy hibája ellenére zárt a dobogó harmadik fokán.

Ami azonban számunkra a legfontosabb, Berki Krisztián hibátlan gyakorlattal, 15.833 ponttal megvédte a világbajnoki címét. Ez sajnos automatikusan nem jelent ötkarikás kvótát, ám a magyar szövetség számításai szerint Berki a másik két szerén is eléri az átlagpontszám 85 százalékát, és mivel lólengésben most dobogón végzett (ennek a két feltételnek kell teljesülnie az olimpiai induláshoz), valószínűleg részt vehet a londoni játékokon – ez jövő héten válik hivatalossá. Hídvéginek a januári tesztversenyen még tornásznia kell az ötkarikás szereplésért.

A szám utolsó versenyzője, a 2004-es olimpiai és 2003-as világbajnok kínai Teng Haj-pin leesett a szerről, így csupán a 7. helyen zárt.

A magyarok számára a lólengés döntőjével véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Kállai Zoltán összeállítású férfiválogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.