Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. December 11. 16:45, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Billy Idol is koncertezik jövőre Magyarországon

Billy Idol is koncertezik jövőre Magyarországon

Nyolc év után ismét Magyarországon ad koncertet Billy Idol. A nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű rockénekese 2018. július 2-án a Budapest Parkban lép fel.

A most 62 éves Billy Idol legutóbb 2010-ben a soproni VOLT Fesztiválon játszott Magyarországon, önálló koncerten utoljára 2006-ban járt Budapesten a Petőfi Csarnokban - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Billy Idol William Michael Albert Broad néven látta meg a napvilágot 1955-ben az angliai Stanmore-ban. Első komolyabb zenekara a Bromley Contingent volt, amelyben későbbi Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt benne. Aztán a hetvenes évek második felében a korszak ismert punkzenekaraiban (Chelsea, Generation X) játszott.

Ezt követően New Yorkba költözött, ott kezdett szólókarriert, és 1982 óta nyolc stúdiólemezt készített. Olyan nagy sikerek fűződnek a nevéhez, mint a Mony Mony, a Dancing With Myself, a Cradle of Love, Rebel Yell, a White Wedding vagy a Shock to the System. A nyolcvanas-kilencvenes években klipjeivel az egyik legnagyobb sztárja volt az MTV zenei csatornának.

Az énekes, gitáros, dalszerző a kilencvenes évek derekán, az elektronikával kísérletező Cyberpunk című lemez (1993) után sokáig nem jelentkezett friss anyaggal, akkoriban inkább motorbaleseteivel, zűrös magánéletével és egészségügyi problémáival hallatott magáról. 2005-ben a Devil's Playgrounddal tért vissza, majd a karácsonyi dalokat tartalmazó Happy Holidays után ismét hosszú pihenő következett.

Legutóbbi, 2014-ben megjelent albuma, a Kings & Queens of the Underground producere Trevor Horn, aki korábban Paul McCartneyval és a Frankie Goes to Hollywooddal is dolgozott, zenészként pedig a Yes együttesben énekelt. Az albumot egy több mint negyven állomásos sikeres turné követte, és abban az évben dobta piacra önéletrajzi könyvét, a Dancing With Myselfet is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.