Városlista
2019. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2019. Június 12. 14:22, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

Biztonságossá teszik a köztéri játékokat

A Zöldfa utcában lakó gyerekek június 7-én örömmel vették birtokba az új játszóteret, szüleik és nagyszüleik pedig jóleső érzéssel nyugtázták annak elkészültét.

A város területén tavaly kezdődött el azoknak a játszótereknek és játszótéri elemeknek az elbontása, amelyek nem szabványosak, illetve azokra megfelelőségi tanúsítvány már nem szerezhető be. Az előbbiek helyett újakat alakíttat ki, az utóbbiak helyére pedig újakat állíttat fel az önkormányzat.
Ennek köszönhetően szépült meg az elmúlt évben a Bujáki Cukrászda melletti, a Teleki u. 1-3. számú társasház mögötti, a Pannónia utca 56. számú ingatlannál lévő és a szigeterdei játszótér. Ebben az esztendőben néhány hete kezdődtek meg a karbantartási és fejlesztési munkálatok.
- A Zöldfa utcában a rendkívül rossz állapotú régi játszótér helyére egy új, a modernkori követelményeknek mindenben megfelelő játszóteret készíttetünk egy kétüléses hintával, egy mászóvárral, két mérleghintával és egy homokozóval - mondta annak június 7-i átadásán Csősz László, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense. - Örömünkre szolgál az, hogy a játszótérre a virágokat és a facsemetekét a környéken lakók segítségével közösen ültette el városunk polgármestere, Szabó Loránd, valamint hivatalunk néhány dolgozója. - Idén még a JAM-csarnok területén, a Radnóti utcában és Mászlonyban készül új játszótér. Újdombóváron a Petőfi térre egy mozgáskoordinációs eszközt és egy rugós játékot, a szőlőhegyi Gárdonyi utcai játszótérre pedig egy kétüléses hintát, valamint két mérleghintát telepíttetünk. A játszóterek homokozóiban kicseréltettük a homokot a csöppségek egészségének megóvása érdekében.
A játszótéri beruházások eddig közel 4.000.000 forintba kerültek, amire a pénzt a település önkormányzata saját költségvetéséből biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 14:00, hétfő | Helyi

A szabadtéri játékok pozitív hatásai a gyermekek fejlődésére

Ha becsukjuk a szemünket és felidézzük a legkedvesebb emlékeinket, akkor nagy valószínűséggel különböző szabadtéri pillanatokat látunk magunk előtt.

2019. Június 24. 10:25, hétfő | Helyi

Dombóvári díjazott az Év védőnői között

A Védőnők Napja alkalmából a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében adták át a Magyar Védőnők Egyesületének vezetői „Az év védőnője”-díjakat, melyek közül az egyiket egy dombóvári védőnő nyert el.

2019. Június 24. 08:26, hétfő | Helyi

Kelemen-Loboda Dorián avatta fel a különleges pályát

A Nógrád megye délnyugati részén található Bánkon június 15-én az országban először rendeztek olyan terepakadályfutó megmérettetést, mely sprinttávú volt.

2019. Június 21. 07:44, péntek | Helyi

Ivóvízhálózat felújítás a Kéknefelejcs és az Ibolya utcában

Lakossági fórumon tájékoztatta Szabó Loránd polgármester június 11-én a Kéknefelejcs utca és az Ibolya utca lakóit az ivóvízhálózat hamarosan induló rekonstrukciójáról.