Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2021. Augusztus 27. 22:45, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Bódogné Pethes Janka az egyik Dombóvári Civil Díjas

Bódogné Pethes Janka az egyik Dombóvári Civil Díjas

2021-ben az ünnepi gálán elsőként a Civil díjakat adta át Hosszú Sándor Gergely Gulyás Gergely miniszterrel és Pintér Szilárd polgármesterrel.

A felterjesztések alapján az elismerések adományozásáról az újjáalakult Dombóvári Civil Tanács a nyár folyamán határozott. A döntés értelmében ebben az évben két személlyel és egy szervezettel bővül a Dombóvári Civil Díjasok köre.

A Dombóvári Civil Tanács 2021-ben „Civil Díj elismerést” adományozott Bódogné Pethes Janka részére, aki 50 éve érkezett Dombóvárra. Egyetlen munkahelye a Dombóvári Városi Kórház volt, ahol aneszteziológus asszisztensként dolgozott. Janka ízig-vérig közösségi ember, s mint ilyen a munkahelyén számos programot szervezett. Nyugdíjba vonulása óta arra törekszik, hogy minél tartalmasabb életet éljen, s más nyugdíjasokat is erre ösztönöz. Közéleti tevékenysége 2002-ben kezdődött, a Pro Dombóvárért Egyesületben, 6 évig volt a Civil Tanács elnöke,10 éve tagja a Dombóvári Szívklub Egyesületnek. Jelenleg 5 egyesület munkájában vesz részt.
Ő vallja és hiszi:
„Csak azok lesznek közülünk igazán boldogok,
akik keresik és megtalálják
a mások szolgálatához vezető utat.”
(Albert Schweitzer)

Bódogné Pethes Janka a közösségért hosszú éveken át végzett rengeteg munkája elismeréseként méltán érdemelte ki a DOMBÓVÁRI CIVIL DÍJAT.
GRATULÁLUNK!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.