Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 16. 16:04, vasárnap | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Bor, egészség, szerelem, költészet és egy ünnepelt - képgalériával

Bor, egészség, szerelem, költészet és egy ünnepelt - képgalériával

A Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság, a kisváros informális közösségi klubja október 12-én tartotta havi soros összejövetelét. Előadás, áttekintés, költészet és egyhangú felkiáltás követett köszöntőt és felköszöntést.

A népes est résztvevőit és a nemrég születésnapos asztalfőt, Dr. Magda Tamást Bodó János Attila elnök-vezérigazgató köszöntötte. Az ünnepelt - aki egyúttal a Dombóvár Díszpolgára cím szerény viselője is - kedves élc kíséretében, de meghatódva vette át a közösség jelképes ajándékát.

Ezt követően Dr. Bereczki Mária főorvos asszony tartott hangulatos prezentációt Költészet, bor, szívbetegség címmel, melynek középpontjában mindvégig a jótékony gyógyítás állott. A jó fajta és minőségi magyar bor hatékonysága mellett tört lándzsát, amikor is biztatásként hozta fel a napjainkban virágzó hazai orvosi bor-szimpóziumok, valamint az ebből kinövő borterápiák hasznos eljárásait. Őt követte a másik orvos-társ, Dr. Nagy Miklós, aki pedig Bor, egészség, költészet címmel nyújtott szakmai és művelődéstörténeti áttekintést. „Remeg az asztal...” - idézte meg a jeles irodalombarátként ismert háziorvos. Ormossy Lajos alapító asztaltárs Hamvas Béla örökbecsű borköltészetéből és napjaink folklórjának pajzán tárházából idézett számos kedvcsináló példát - szívből, szívesen, színesen.

Megőrizzük Dombóvárnak! felkiáltással, egyhangúlag jelentették ki egyetértésüket a dombóvári közélet mértékadó jelesei önkéntes társulásának jelenlévő tagjai a szigeterdei Kossuth-szoborcsoport tervezett költöztetése ellen fellépőkkel.

Bank István hotel- és étteremfőnök és csapata ismét kitett magáért: a vadragu levest füstölt sajtos brokkoli mártásba helyezett roston sült pulyka szeletek követték, a különféle jó fajta borok és a kedélyes beszélgetés mellé pedig kiválóan illett a puding gyümölcsvelővel.

kvj

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.