Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 29. 21:32, kedd | Kék hírek
Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata

Bőröndben utazott a fehérvári nő - sértettek jelentkezését várják

Bőröndben utazott a fehérvári nő - sértettek jelentkezését várják

A járataikon megszaporodott csomaglopások miatt szerveztek figyelőszolgálatot a Kunság Volán munkatársai a Székesfehérvár-Dunaújváros útvonalon. A tettest elfogták, de a rendőrség sértetteket próbál felkutatni.

Képünk illusztráció.

A volánosok figyelmét vasárnap egy fiatal nő azzal keltette fel, hogy bár csomagot helyezett el a busz csomagterében, amikor leszállt, nem vitte azt magával.

Nyár óta több bejelentés érkezett a Kunság Volán Zrt. kecskeméti irodájába arról, hogy utasok csomagjai tűntek el a társaság járatain. A lopások különböző időpontokban történtek, de szinte azonos járatokon. A társaság ebből kiindulva figyelőszolgálatot szervezett a Székesfehérvár-Dunaújváros útvonalon közlekedő járatokra. November 27-én késő délután eredménnyel jártak. A társaság emberei akkor fogták el és tartották vissza a rendőrök kiérkezéséig a 21 éves fehérvári nőt, amikor éppen más bőröndjével készült távozni Perkáta buszmegállóban.

A székesfehérvári lakhellyel és dunaújvárosi tartózkodási hellyel bíró fiatal nő Székesfehérváron szállt fel a Kecskemétre tartó járatra. Egy bőröndöt helyezett el a busz csomagterében, ami már akkor gyanúsan könnyűnek tűnt a társaság bepakolást szemmel kísérő emberének. Valamennyien felszálltak a buszra. A fiatal nő Dunaújvárosban, a Dózsa térnél leszállt. Egy darabig figyelte, ki melyik bőröndöt veszi ki, de ő a sajátját nem vette magához. Nem is szállt vissza. Csomagja egészen Kecskemétig utazott, viszont később derült ki, hogy üres. Miután elment a busz, beállt egy másik, ahol figyelemmel kísérte a bepakolást, majd egy ezután beálló, Székesfehérvár irányába tartó buszra szállt fel. Perkáta központjában leszállt, kinyitotta a csomagtér ajtaját és egy barna, elegánsnak tűnő bőrönddel sietősen távozott. A társaság buszon ülő két embere ekkor lépett elő és a sofőrrel együtt hárman maradásra bírták a nőt. A rendőrök kiérkezésekor már azt is lehetett tudni, hogy ki az bőrönd jogos tulajdonosa, amelyet a nő ellopni készült. A bőröndben egyébként a ruhaneműk mellett egy laptop, bankkártya és a tulajdonos személyes okmányai is benne voltak. Ez esetben 150 ezer forint lett volna a kár, ha a társaság emberei nem fedik fel a lopást.

A 21 éves székesfehérvári nőt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt. Az adatok szerint a nő 29 rendbeli csomaglopással gyanúsítható, amelyeket ez év áprilisa óta követett el. A lopás mellett más, főként okirati bűncselekményekért is felelni kell. A megtartott házkutatások alkalmával bőröndök, hajsütővasak kerültek elő. Az értékesebb számítástechnikai cikkeket, laptopokat, fényképezőgépeket - mint kiderült - zálogházakban értékesítette. Megélhetésére fordította a kapott összeget. Az általa okozott összes lopási kár egyelőre nem ismert, de az elsődleges becslés szerint is több százezer forintra rúg.

A lopások és más bűncselekmények ügyében megindított büntetőeljárást tovább folytatják a dunaújvárosi nyomozók a nővel szemben.

Az eljárást folytató Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonló lopás ért a jelzett vonalon, a jelzett időszak alatt, de eddig nem tett feljelentést, jelezze a nyomozóknak telefonon a 25/510-510-es központi számon, vagy személyesen a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Dunaújváros, Szent György úti épületében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön