Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 03. 13:47, szombat | Helyi
Forrás: Belvárosi Általános Iskola

Bravúr az Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny országos döntőjében

Bravúr az Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny országos döntőjében

27. alkalommal rendezték meg a nyolcadik osztályos diákok számára meghirdetett Öveges József Kárpát-medencei fizikaverseny országos döntőjét Győrben május 19-21. között.

A háromfordulós verseny iskolai döntőjében elért eredménye alapján a több mint 1200 induló közül a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola három diákja: Hajdu János, Perei Fedor, Szabó Bence Bálint vehettek részt a megyei fordulóban. A második fordulóból Bence és Fedor Tolna megye legjobbjaiként jutottak tovább általános iskolai kategóriában az országos döntőbe.

A verseny fináléjában 79-en, közülük 39 gimnáziumi és 40 általános iskolai hazai és határon túli tanuló küzdhetett a helyezésekért. A diákoknak összetettebb számolással megoldható feladatok mellett számolást nem igénylő, fizikai összefüggéseket megállapító (teszt típusú) „gondolkodtató” feladatokat kellett megoldaniuk. Önállóan végeztek el és értékeltek egy mérőkísérletet, fizikatörténeti kérdésekre válaszoltak, továbbá egy bemutatott fizikai kísérletet elemeztek.

A versengés mellett a tanulók városnéző sétán, kulturális programokon, kísérleti bemutatón vehettek részt. A fárasztó nap végén pedig a Mobilis interaktív kiállítást és kísérleti bemutatókat láthattak a résztvevők.

Bence és Fedor alsós koruk óta foglalkoznak a fizika rejtelmeivel, és edződnek a nyíregyházi verseny sok-sok megoldott feladatán. A fiúk a tanév során kezdetben heti rendszerességű, majd a döntőhöz közeledve akár napi több órás kitartó felkészülésének eredménye nem maradhatott el.

Általános iskolai kategóriában Szabó Bence Bálint 1. helyezést ért el, Perei Fedor 14. lett Embersitsné Bóta Éva felkészítésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.