Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Október 14. 08:18, szombat | Belföld
Forrás: MTI

BRFK: Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

BRFK: Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását - közölték a police.hu oldalon.

A BRFK később azt közölte a rendőrségi honlapon, hogy szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de azt is megtiltották.

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani.

A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a "harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon - írták.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A rendőrség egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A BRFK később azt közölte, hogy szombatra szintén egy magánszemély jelentette be, hogy "Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához". A rendőrség hangsúlyozta, hogy "Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni".

A BRFK a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta e gyűlés megtartását is, mert az "a közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné" - olvasható a közleményben.

A fotó illusztráció - Pixabay

Címkék: Palesztina, tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: