Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Július 07. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése

Brókerbotrány - Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése

Megkezdődik a Quaestor-kötvényesek kárrendezése július 13-án...

...amikor a 20 ezer euróig (mintegy hatmillió forintig) terjedő kárigényeket fizeti ki a Befektető-védelmi Alap (Beva) a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapján (QA) keresztül - közölte a QA hétfőn az MTI-vel.

Közel 32 ezer ügyfélnek összesen 88 milliárd forintot fizetnek ki a tájékoztatás szerint.

A Beva 110 milliárd forintos, 3 hónapos áthidaló hitelt vesz fel a jegybanktól a folyamatban lévő kártalanítási eljárások (Buda-Cash, Hungária Értékpapír Zrt., Quaestor) során szükségessé vált kifizetésekre - ismertetik a közleményben.

A QA személyre szóló levélben értesíti a befektetőket a benyújtott és elbírált igényük után járó kárrendezés összegéről, a kárrendezés számításának módjáról és a jelen szakaszban kifizetésre kerülő összegről - közölték.

A 100 ezer euróig (30 millió forintig) fennmaradó további követelések kifizetésére - közel 100 milliárd forintos nagyságrendben - a Quaestor-törvénnyel kapcsolatos, folyamatban lévő alkotmánybírósági eljárás lezárulta után kerülhet sor - jelezte a QA közleményében.

A Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét a jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen, és felügyeleti biztost rendelt ki céghez a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Hruria Kft. 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forint fiktív kötvénykibocsátás lehet. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége forgalmazta.

A Quaestor ügyében március 11-én nyomozás indult, később a Nemzeti Nyomozó Iroda három személyt őrizetbe vett üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére