Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 04. 10:20, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Bryan Adams Magyarországon lép fel

Bryan Adams Magyarországon lép fel

Bryan Adams kanadai rocksztár október 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet - közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.

Az 56 éves énekes, gitáros, dalszerző Get Up Tour című koncertkörútja február 11-én indult New Yorkban a Beacon Theatre-ben. A sorozat érinti Észak-Amerikát, Angliát és Írországot, valamint Európa több más pontját is 2016 végéig. Bryan Adams október 9-én lép fel a Budapest Sportaréna színpadán.

A kanadai zenész ötödször ad koncertet Magyarországon, legutóbb 2012-ben járt Budapesten (szintén az Arénában), 2007-ben
a Kapcsolat-koncert sztárjaként 200 ezer ember előtt lépett a magyar közönség elé.

Bryan Adams hazája egyik legismertebb zenésze, három és fél évtizedes karrierje során több mint 65 millió albumot adott el, turnézott mind a hat kontinensen (első nyugati zenészként lépett fel például Pakisztánban vagy Vietnámban), negyven országban vezette a slágerlistákat. Megkapta a legmagasabb kanadai állami kitüntetést, beiktatták a Zenei Hírességek Csarnokába, csillaga van a hollywood-i Hírességek Sétányán.

Dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, a Kiss vagy Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Dolgozott együtt Barbra Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is.

Filmzenéiért Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték, Grammy-díjat egyszer, 1992-ben kapott az (Everything I Do) I Do It For You című dalért, bár tizenötször is jelölték a Grammyre.

Bryan Adams 13. stúdióalbuma, a Get Up tavaly októberben jelent meg. A lemezt hosszú ideje dalszerző- és közreműködő társával, Jim Vallance-szel, illetve az Electric Light Orchestra (ELO) frontemberével, Jeff Lynne producerrel közösen készítette; az anyag kilenc új dal mellett négy akusztikus felvételt is tartalmaz. A Brand New Day című dalhoz készült videót Adams maga rendezte, a klipben a BAFTA-díjas színésznő, Helena Bonham Carter szerepel a Hurts egyik tagjával, Theo Hutchcrafttal közösen.

Legutóbbi anyagáról a You Belong to Me, valamint a Do What Ya Gotta Do jelent még meg kislemezen, minden bizonnyal ezek is felcsendülnek a koncerten, más Bryan Adams-klasszikusok - például a Summer of '69, a Heaven vagy a Please Forgive Me - mellett.

A kanadai sztár fotósként is ismert, fotóalbuma Exposed címmel 2012-ben jelent meg. Készített képeket az angol királyi családról, jó kapcsolatban volt a néhai Lady Dianával, és fotózta a tragikus sorsú Amy Winehouse-t is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.