Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 27. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: Mávinform

Budapestre utazik vonattal? Erről tudnia kell!

Budapestre utazik vonattal? Erről tudnia kell!

Jelentős menetrendváltozásra, valamint pótlóbuszos átszállásokra kell számítaniuk a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon utazóknak a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt.

A február 26-tól életbe lépő módosítások június 15-ig, a nyári menetrendig érvényesek. A munkafázisokhoz igazodva további módosítások is lesznek a felújítás várható befejezéséig, 2019 tavaszáig.

Változások február 26-tól a távolsági forgalomban:

  • A Budapest-Keleti–Pécs viszonylatú InterCity vonatok helyett Kelenföld–Százhalombatta között vonatpótló autóbuszok közlekednek, Százhalombatta–Pécs között pedig vonatok.

    • A buszos pótlással közlekedő InterCity-kre díjmentes helyjeggyel pótjegyet ad a vasúttársaság a jelenlegi pót- és helyjegy helyett.

  • Kelenföldön a pótlóbuszok a BKK Etele téri megállóhelyén fordulnak. A buszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, előzetes helyfoglalás, együttes elhelyezés és kerékpárszállítás nem biztosítható.

  • Százhalombatta–Pécs között változatlan útvonalon és változatlan menetrend szerintközlekednek az InterCity-k, kivéve a Tubes-Somogy IC-t, valamint vasárnaponként a Budapestre tartó Misina-Kapos IC-t, melyekkel átszállás nélkül lehet utazni.

    Budapestről Pécs, valamint Gyékényes felé, mindennap délutánonként a Tubes-Somogy InterCity-vel biztosítjuk a közvetlen eljutást (Budapest-Déli–Kelenföld–Érd alsó–Tárnok–Érd felső–Pusztaszabolcs–Sárbogárd–Dombóvár–Pécs útvonalon).

    Ellenkező irányban, Pécs/Gyékényes és a Déli pályaudvar között vasárnap nem közlekedik a – hétfőtől szombatig, reggelenként közvetlen eljutást biztosító – Tubes-Somogy IC. (Az IC Gyékényes és Pécs felé/felől közlekedő részeit Dombóváron kapcsolják szét, illetve össze.) Vasárnaponként azonban Kaposvárról és Pécsről indul közvetlen InterCity (Misina-Kapos IC néven) a Déli pályaudvarra a délutáni, esti időszakban.

  • A Tubes-Somogy IC – a gyakoribb megállási rendje miatt – Kaposvár és Gyékényes között felármentesen vehető igénybe.

  • A Budapest-Délibe érkező és onnét induló FLIRT motorvonatból álló pécsi, illetve kaposvári IC-kre helybiztosítás nélküli pótjegyet kell váltani.

  • A Dombóvár–Gyékényes vonalon is módosul több járat menetrendje. A Dombóvár–Bátaszék–Baja vonal Bátaszék–Baja szakaszán egyes vonatok menetrendje is módosul.

A Budapest–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon, február 26-tól június 15-ig érvényes módosított menetrend már megtekinthető a vasúttársaság honlapján https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a vágányzári hírek között érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Címkék: MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.