Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy Tolna megyei nő ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre bűncselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést biztosított az általa interneten megismert személy kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt 2021. március 2-án elfogták, és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményből származó összeg tisztára mosásában vett részt. A lakásán tartott kutatás során a nyomozók telefonokat és számítógépet foglaltak le. A nőt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte bűnügyi felügyeletét.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.

2021. Április 09. 14:00, péntek | Helyi

Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

A filmsorozatban mások mellett megszólal Bodó Imre helytörténész, Fekete István kutató és Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke is mint szakértő.

2021. Április 09. 10:29, péntek | Helyi

Elindult a Szuhay Sportcentrumban a kisterem felújítása

A parketta felújítása, a két vészkijárat, bejárat és az épület főbejáratánál lévő ajtó cseréje, valamint a csarnok komplett festése valósulhat meg.