Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2015. Január 16. 21:15, péntek | Helyi
Forrás: Berki Zsolt, fotó: Kőszegi György

Buzánszky Jenő bácsi emlékére

Buzánszky Jenő bácsi emlékére

Az elmúlt héten vasárnap elhunyt Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja és Újdombóvár szülötte.

Az elmúlt héten vasárnap elhunyt Buzánszky Jenő olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat tagja és Újdombóvár szülötte (Újdombóvár akkor még külön település volt, ma már csak egyik városrésze Dombóvárnak).

Akik ismerték Jenő bácsit, azoknak van egy-egy kedves emlékük róla. Mivel annak idején a nagyapámmal egy csapatban futballozott Dombóváron (a DVSE-ben), így már gyerekkoromban hallottam az Aranycsapat jobbhátvédjéről.
A nagypapám említette, hogy egyszer azt mondta neki Jenő bácsi, amikor legyőzték Bátaszék csapatát, hogy „Szintikém! Veled éjjel is elmennék focizni, mert ide tetted Nekem a fejemre a labdát.”
Persze van több emlékem is. Közülük az egyik kedvencem, amikor tavaly meglátogattam Jenő bácsit Dorogon. Azon gondolkodtam, mielőtt odaérkeztem, hogy megismer-e Jenő bácsi németjuhász kutyája, mert régen találkoztunk. Kiszálltam az autóból és a kerítés előtt halkan szólítottam a kutyust: Lord! Erre - mint a villám - szaladt felém a házőrző és örömében két lábra állt! Egy perc múlva a házigazda fogadott. Jenő bácsinak mondtam, hogy több év után megismert a kutya! A legendás futballista mosolygott és mondta: „Ez a kutya már nem az a kutya. Mindegyik kutyámat Lordnak hívták.” Aztán jót nevettünk.

Berki Zsolt

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.