Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 02. 14:41, csütörtök | Helyi
Forrás: Premier Kommunikációs Iroda

Buzánszky Jenő nagykövetként csatlakozott a Foci a Barátságért Programhoz

Buzánszky Jenő nagykövetként csatlakozott a Foci a Barátságért Programhoz

A Vasas Kubala Akadémia képviseli hazánkat a „Foci a Barátságért” Programban. Franz Beckenbauer mellett itthon Buzánszky Jenő támogatja a kezdeményezést.

A Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata képviseli Magyarországot az orosz Gazprom gázipari vállalat társadalmi célú programjában. A „Foci a barátságért” célja olyan alapvető értékek erősítése a fiatalokban, mint a különböző kultúrák és nemzetek, ellenfelek és játékostársak tisztelete, az egyenlőség és a sportolással elérhető egészséges életmód. A program nemzetközi nagykövete a legendás labdarúgó-játékos és edző, Franz Beckenbauer, Magyarországon pedig az ugyancsak világhírű Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje állt a kezdeményezés mellé.

Az összesen 8 ország részvételével megvalósuló „Foci a barátságért” nemzetközi programban hazánkat a Vasas Kubala Akadémia képviseli. Az Akadémia U14-es csapata az előző év során korosztályának győztese lett az MLSZ bajnokságának, 2012 őszén pedig a nemzetközi Intesa U14-es Labdarúgó Kupán, egyedüli magyar csapatként 2. helyezést értek el, a döntő mérkőzést az AC Milannal szemben játszva.

„Minden labdarúgónak és minden szurkolónak tisztelnie kell azokat az értékeket, amiket ez a program hangsúlyoz. Éppen ezért örülünk annak, hogy részt vehetünk benne, az pedig külön elismerés az akadémiánknak, hogy a csapatunk az egész országot képviselheti a nemzetközi fórumon Londonban” – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója.

A program által képviselt értékek fontossága miatt olyan nagykövetek álltak a Foci a barátságért mellé, mint nemzetközi szinten Franz Beckenbauer, Magyarországon pedig Buzánszky Jenő.

„A futballban nincsenek egyéni eredmények, ez egy csapatjáték, amelyben ugyanúgy egyenlő félként kell kezelni a társainkat, mint az ellenfél játékosait. Ezért is lehet ez a sportág kiváló eszköz ahhoz, hogy a fiatalokban is erősítsük egymás elfogadásának, a különböző kultúrák értékeinek tiszteletét” – mondta Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje, aki a mai napig aktív szerepet vállal a sportéletben, így a foci népszerűsítésében is.

A „Foci a barátságért’ programban résztvevő gyermekcsapatok Londonban fognak találkozni, ahol május 24-26 között, az UEFA Bajnokok Ligájának döntő mérkőzése előtt megrendezik az Első Nemzetközi „Foci a Barátságért” Gyermekfórumot. A Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata mellett az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, Szerbia, Bulgária, Szlovénia és Görögország 10-16 éves labdarúgói vesznek részt a rendezvényen. A magyar csapat tagjai a program során olyan híres klubok ifjúsági csapataival találkozhatnak, mint a Chelsea, az Schalke 04, vagy a Zenit Szentpétervár, és a Red Star Belgrád.

Az esemény célja, hogy a tolerancia, egyenlőség és egészséges életmód fontosságát erősítsék a tinédzserekben, melyre a futball az egyik legalkalmasabb eszköz. A Fórum során a fiatal sportolók futballsztárokkal együtt vitatják meg, hogyan lehet a „Foci a barátságért” programban kiemelt értékeket közvetíteni saját országaikban.

A „Foci a barátságért” program további hírei elérhetők: www.gazprom-football.com. Magyarországon a program médiatámogatója a Sport TV és a Nemzeti Sport Online.

Címkék: buzánszky jenő, foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.