Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2019. Május 07. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média, Fotó Tilinger Sándor

Buzánszky Jenőre emlékeztek sírhelyénél

Buzánszky Jenőre emlékeztek sírhelyénél

A 94 évvel ezelőtt Újdombóváron született Buzánszky Jenőre, az Aranycsapat utolsóként - 2015-ben - elhunyt tagjára emlékeztek a budapesti Szent István-bazilika altemplomában levő sírhelyénél május 3-án.

Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke az ünnepségen emlékeztetett arra, hogy a csupaszív jobbhátvéd állandó tagja volt annak a legendás magyar válogatottnak, amely 1952-ben olimpiai bajnoki címet nyert, a következő évben elhódította az Európa Kupát és véget vetett az angol nemzeti tizenegy több évtizedes hazai veretlenségének, majd egy esztendővel később világbajnoki ezüstérmes lett.
- Buzánszky Jenő felismerte azt, hogy a legnagyobbaknak közéleti szerepet is kell vállalniuk - emelte ki Lomnici Zoltán. - Nagyon fontosnak tartotta a határon túli magyarok ügyét, valamint azt, hogy a labdarúgó utánpótlásképzést már fiatal korban el kell kezdeni. Ennek szellemében 2011-ben ő hozta létre az Ovi-foci Alapítványt.
Dr. Bajkai István, az Aranycsapat Testület alelnöke arról beszélt, hogy a címeres mezt negyvenkilencszer magára öltő védő sokat tett azért, hogy nemzetünk hírnevét és tehetségét elvigye a világba.
- Tiszta beszéd, becsület, akarat, a magyarság jövőjébe vetett hit jellemezte és ezzel példakép minden fiatal számára - fogalmazott Bajkai István. - A sikerekben gazdag pályafutását Dombóváron kezdő és azt a dorogi élvonalbeli csapatban kiteljesítő futballista életcéljának tekintette azt, hogy olyan ifjúságot neveljen, amelyből később újra kinőhet egy Aranycsapat.
Buzánszky Jenő sírjánál Lomnici Zoltán, Bajkai István, ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat Testület új tagja, Grosics Edina, valamint a Fidelitas tagjai helyeztek el koszorúkat.

Fotó Tilinger Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.

2024. Április 11. 10:25, csütörtök | Helyi

Dombóvár újabb 90 éves lakóját köszöntötték

Csapó Edét 90. születésnapján Pintér Szilárd polgármester és Futó Péter önkormányzati képviselő köszöntötték.

2024. Április 09. 08:20, kedd | Helyi

Ünnepi gála keretében adták át Dombóváron a városi elismeréseket

2024-ben Dombóvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete a következő kiválóságokat díjazta: