Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 15. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Rakonczay Gábor, www.rakonczay.hu

Óceánátkelés szólóban kenuval: az első szakasz teljesítve

Óceánátkelés szólóban kenuval: az első szakasz teljesítve

Az óceánon kenuval átkelő Rakonczay Gábor két szélcsendes naptól eltekintve elég erős időjárási körülmények között jutott el Portugáliából a Kanári-szigetekre. Többször kapott viharosnak mondható szelet.

A jelenleg Las Palmasban pihenő és a továbbindulásra készülő Gábor az első, 1203 km-es szakaszt a tervezett 20 nap helyett 16 nap, 19 óra és 25 perc alatt teljesítette. Azaz naponta átlag 71,56 km-t tett meg a Fa Nándor által épített Vitéz nevű kenuval.

Gábor tegnap arról számolt be, hogy mind a hajó, mind ő átesett a tesztelésen, és gyanítható, hogy a tervezett 80 nap alá tudja majd szorítani az óceánátkelés idejét. Várhatóan január 17-én vagy 18-án indul tovább, és lehetséges, hogy a start előtt még megáll a sziget déli részén.

Mivel a gyakran erős északkeleti szél miatt sokat kellett baloldalon lapátolnia, sikerült túlterhelnie a vállát, ami már javul és az indulásra kitűnő állapotban lesz.

Több média is folyamatosan nyomon követi az utat, mégis Gábor szívéhez leginkább a Fa Nándorral készült beszélgetés áll közel, amely az út első szakaszát dolgozza fel. Ide kattintva hallgatható meg két részletben a www.szolovitorlazas.hu oldalon, vagy olvasható el kivonatosan ugyanitt.

A Kanári-szigeteken Gáborhoz csatlakozott felesége, Viktória az átkelés alatt is folyamatosan hírt ad majd férjéről, közölve az aktuális helyzetpontot és pár soros helyzetjelentéseket. A www.rakonczay.hu oldal, számos tartalommal bővül majd, mint például az angol és francia nyelv, a hajót és az alapfelszereléseket bemutató virtuális séta, aktuális időjárási információk és az átkelés idejét mutató óra.

Az oldalra a kikötésről és a kikötői életről kerültek fel írások és képanyag a fotó-video menübe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.