Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 25. 17:08, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

CESA: "Ez a fejlődés útja" – Sebestyén János bizakodó az új idény előtt

CESA:

Már vágja a centit a rotátorköpeny-műtétjéből gyógyuló Sebestyén János.

A Közép-Európai Erősember-szervezet, azaz a CESA elnöke és egyik legrutinosabb versenyzője hosszú ideje küzdött a vállával, ám most végre fájdalommentesen végezheti a rehabilitációt.A felépülés menete mellett a 2022-es versenyidényről, a saját és a szervezet céljairól egyaránt beszélt a Prémium Médiának adott interjúban.

„A műtét jól sikerült, s az orvosok is nyugtatnak, hogy azóta is minden a legjobban alakul, de ha igazán őszinte vagyok, én azért reménykedtem, hogy ennél is gyorsabb lehet a rehabilitációm – mondta a Prémium Médiának a december 17-ei rotátorköpeny-műtétje óta eltelt időszakról Sebestyén János. – Most úgy tűnik, körülbelül egy hónap lehet még, mire teljes tartományban tudom majd mozgatni a karomat. A legfontosabb, hogy a fájdalmaim teljesen megszűntek, innentől kezdve, ha lassan is, de biztosan lehet haladni a visszatérés felé.”

S hogy mik a tervei a mezőszilasi erősembernek a felépülés utánra?

„Idénre nagy terveim még nem lehetnek – ez az orvosi utasítás, és ha hosszabb távon szeretnék még aktív maradni, akkor ezt be is kell tartanom. Abban reménykedem, hogy július környékétől, az év második felében néhány felföldi játékon el tudok majd indulni. S addig is végzek minden szükséges munkát annak érdekében, hogy 2023-ban már minden további nélkül ott lehessek az erősember-versenyek mezőnyében is” – tekintett előre.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy unatkozna: a CESA, azaz a Közép-Európai Erősember-szervezet elnökeként napi szinten dolgozik, szervezkedik a sportág fejlődése érdekében.

„Már a finisben jár a 2022-es Prémium Liga előkészítése, hat állomással számolunk csak ebben az egy sorozatban. És nagyon reménykedünk abban, hogy ezúttal már a koronavírus-járvány sem szól közbe, a nézők, a szurkolók önfeledten élvezhetik majd a versengést. Ami biztos, az az, hogy egy nagyon jó idénynek nézünk elébe. Rendszeresen beszélgetünk a srácokkal, ahhoz képest, mennyire az év elején járunk, már most nagyon jó súlyokkal dolgoznak, ha minden így megy tovább, jó pár egyéni és országos rekord megdőlhet majd év közben.”

Mint mondja, a komplett mezőny óriásit fejlődött az előző évben. A végül negyvenen túl is bajnoki címet szerző Molnár Zsolt, a többszörös magyar bajnok, mindig favoritnak számító Juhász Péter emlékezetes versenyfutása után 2022 még változatosabb csatát hozhat. A két kolosszus magasra tette a lécet, hét állomás után mindössze fél pont döntött köztük 2021-ben.

„Emlékszem, amikor az előző év elején előkészítettük a különböző számokat, többen aggódva kérdezték, nem lesznek-e ezek túl nagy súlyok, túl nehéz feladatok. S valóban, az első hónapokban jellemző volt, hogy egy-egy számot többen sem tudtak végigcsinálni. Viszont az év végére épp emiatt a terhelésválasztás miatt mindenki rengeteg fejlődött – és már sokaknak meg se kottyantak azok a súlyok, amelyek az első állomáson még megoldhatatlannak tűntek. Hittünk benne, hogy az a fejlődés útja, ha hónapról hónapra, állomásról állomásra valódi kihívás elé állítjuk a versenyzőinket. Ígérhetem, hogy ez ezúttal sem lesz másként. Télen fejlesztettük az eszközparkunkat, végre lesz izlandink, a tavalyinál többször bevethető súlypiramisunk, és a korábbiaknál változatosabb nyomószámaink is” – tette hozzá.

Kérdés, az elnök – s egyúttal versenytárs – kiket tart a legnagyobb favoritnak, illetve dobogóesélyesnek az új idény rajtja előtt...

„Erre nem lehet jó választ adni, bárkiket is sorolnék fel, valaki biztosan felhív majd, hogy véletlenül kifelejtettem. Biztos vagyok benne, hogy Juhász Peti roha... akarom mondani, pokolian erős lesz, bárki, aki bajnok akar lenni, őt kell legyőzze. Még akkor is, ha a nemzetközi szereplés mellett Petinek várhatóan meg kell osztania a koncentrációját. Molnár Zsolt címvédőként aligha adná alább. Itt van Boros Adrián is, aki rengeteget fejlődött tavaly... És akkor arról nem is beszéltem, hogy idéntől nálunk versenyez a szintén nagy tehetségnek számító Véró Alex, az ő érkezésével biztos, hogy még nagyobb lesz a csata minden állomáson a dobogós helyekért. Vele is beszélgettem a napokban, pokolian ki van éhezve a jó versenyekre, nagyon szeretne bizonyítani. Az előző évben az aranyérem mellett a bronzért is nagy csata dúlt, Adrián mögött Mészáros Dávid és Hegedűs Ádám sem sokkal maradt el, egész biztos vagyok abba, hogy idén még kiélezettebb lesz a verseny az érmekért” – zárta gondolatait Sebestyén János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára