Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2017. Szeptember 21. 07:35, csütörtök | Bulvár
Forrás: RLM

Citromba harapott Görög Zita

Citromba harapott Görög Zita

Édesen szép az élet! Jól tudja ezt Havas Dóra is, aki ezúttal Görög Zitával közösen ragadott kötényt és fakanalat, legújabb, Álmaim cukrászdája című könyvének bemutatóján.

Az édesszájú páros remekül kiegészítette egymást a konyhában, a kevergetés közben pedig gyerekkori történeteket is felelevenítettek, így az is kiderült miért várta annyira az esküvőket kislányként Görög Zita.

Havas Dóra és Görög Zita régóta kereste már az alkalmat, amikor közösen a konyhapult mögé állhatnak és együtt készíthetnek el valami finomságot. Dóra legújabb, Álmaim cukrászdája könyvének bemutatója erre remek alkalom volt, az édesszájú páros isteni citromkrémet készített, miközben gyermekkori sztorikat is megosztottak egymással.

„Már gyermekként is sok időt töltöttem a konyhában, volt saját kis gyúródeszkám, sodrófám és szaggatóm is, amikkel lelkesen segítettem anyukámnak például pogácsát sütni. Persze nem kellett sokat várni arra sem, hogy egyedül álljak neki süteményt készíteni, az első próbálkozásom egy amerikai csokis keksz volt, amivel az aktuális szerelmemet szerettem volna elkápráztatni. Később kiderült, hogy mivel ő bolti kekszen nevelkedett, nem jelentett számára túl sokat a házi süti, de nekem annál többet, egy igazi mérföldkő volt” – árulta el Dóra, akinek gyermeki lelkesedése a mai napig megmaradt.

Citromba harapott Görög Zita

Görög Zita elmesélte, gyerekkorában nem kellett messzire mennie, hogy egy kis édességre leljen. „A szomszédunk cukrász volt, akitől mindig isteni finom süteményeket kaptam. Rendszerint ő készítette a környék esküvőire is a tortákat, ezeket az alkalmakat pedig mindig nagyon vártam, mert a torta tetején lévő babák ruháit a lagzikat követően mindig megkaptam. De akkor is mindig önként jelentkeztem, ha éppen az előkészületeket követően a maradék krémet kellett kikanalazni a tál aljáról” – emlékezett vissza Görög Zita.

Dórának valóban egy álma vált most valóra, hogy kedvenc édességeinek receptjei könyvbe kerültek, és a sütemények, desszertek mellett alapanyagok elkészítését elleshetjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.