Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 10. 21:39, szombat | Helyi
Forrás: Tudósítónk

Civil Fesztivál: így telt a délelőtt és a kora délután - képgalériával

Civil Fesztivál: így telt a délelőtt és a kora délután - képgalériával

A nyolcadik dombóvári CivilFeszt ebédig galambröptetést, minikoncertet, irodaátadást, gyermeklekötő tevékenységeket, kutyás bemutatót és főzőversenyt tartogatott a résztvevőknek és az érdeklődőknek.

Az M-12 Postagalamb Sportegyesület galambröptetésével indult ma reggel a dombóvári társadalmi szervezetek közös nagyrendezvénye a művelődési ház előtti téren. Majd a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar Tücsökzenekarának térzenéje vezette fel a rendezvény megnyitóját. Dr. Bereczki Mária, a Civil Tanács elnökének szavai után az érdeklődők már az épület előterében voltak tanúi annak, hogy Szabó Loránd polgármester és Farkas János, a művelődési ház vezetője átadják az új Civil Irodát. Utóbbiról megtudtuk, hogy hetente kétszer, kedden délelőtt 10 órától délig és csütörtökön délután négytől este hat óráig várja a civil szervezetek képviselőit.

Odabent ezután a Kertbarát Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Fekete István Kulturális Egyesület, az Apáczai Alapítvány, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör Egyesület, a kARTon Művészeti Egyesület, a Helytörténeti Múzeum hímzőköre, a Nők Dombóvárért Egyesület, a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület (DÖPTE), a Szívklub, a Belvárosi és Újdombóvári Hímzőkör, a Presidium Közhasznú Egyesület, a Trianon Társaság, a Dombóvári Székely Kör, a Diákjainkért Alapítvány, a Dombóvári Zenész Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja, a Dombóvári Kutyás Egyesület, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezetének Dombóvári Baráti Köre, a Dél-Dunántúli Regionális Eszperantó Alapítvány, az Ózon Asztma Egyesület, a Német Klub és a Gyöngyszem Alapítvány kiállítása fogadta az érdeklődőket.
Odakint pedig a Mentsük meg Dombóvárt Egyesület és a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület standolt. Utóbbi csapat a bejáratnál gázálarccal felszerelve engedte be a gyerekeket füsttel megtöltött sátrába, hogy megérezhessék a tűzoltólét ízét. Az egyesület katasztrófavédelmi profilját a - hathatós manuális látogatói közreműködéssel - gyakran felsíró légósziréna képviselte. Nem telt el a délelőtt és a kora délután egy-egy kutyás bemutató nélkül, melyet a Dombóvári Kutyás Egyesület négylábúaknak szánt iskolájának ember-eb párosai vezettek elő. A gyerekeket persze az ember legjobb barátain kívül a légvár, a trambulinok és lábbal hajtós gokartok is erősen vonzották, mi több, ezen utóbbiak folyamatosan a rendelkezésükre álltak.

A művelődési ház mögötti parkolóban mindeközben jó főzéshez szólaltak meg a fúvós hangszerek. Mint az várható volt, nem volt könnyű dolga a főzőverseny háromtagú zsűrijének, hiszen sok csapat sokféle ételéről kellett konzultálniuk az ízlelőbimbóikkal és egymással. Így alakult a mezőny (ha sikerült helyesen lejegyeznünk): DÖPTE - csilisbab, Galambász Egyesület - pincepörkölt, Francia Kulcs Alapítvány - burgundi marhahús vörösborban, Német Klub – töltött káposzta, Kertbarát Egyesület - sertéspörkölt spékelve, Kertbarát Kör – szárhegyi szüreti káposzta, Szívklub – mexikói csilis babgulyás, Ózon Asztma Klub – kondástokány mangalica ágyon, erdei vegyes gombával és orsótésztával, Dombóvári Zenész Egyesület – részeges csirkeragu, Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület – kakaspörkölt baconszalonnával göngyölve, Dombóvári Székely Kör - puliszkavariációk.

A zsűri végül harmadik díjjal a galambászok pincepörköltjét, másodikkal az Ózon Asztma Egyesület kondástokányát illette, míg a legszimpatikusabbnak a Viharmadár Egyesület kakaspörköltjét találta. Az eredményhirdetést követő időszak kedélyes és hangulatos falatozása vezette fel az estébe nyúló délutáni színpadi műsort.

(Folytatjuk.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.