Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 10. 21:39, szombat | Helyi
Forrás: Tudósítónk

Civil Fesztivál: így telt a délelőtt és a kora délután - képgalériával

Civil Fesztivál: így telt a délelőtt és a kora délután - képgalériával

A nyolcadik dombóvári CivilFeszt ebédig galambröptetést, minikoncertet, irodaátadást, gyermeklekötő tevékenységeket, kutyás bemutatót és főzőversenyt tartogatott a résztvevőknek és az érdeklődőknek.

Az M-12 Postagalamb Sportegyesület galambröptetésével indult ma reggel a dombóvári társadalmi szervezetek közös nagyrendezvénye a művelődési ház előtti téren. Majd a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar Tücsökzenekarának térzenéje vezette fel a rendezvény megnyitóját. Dr. Bereczki Mária, a Civil Tanács elnökének szavai után az érdeklődők már az épület előterében voltak tanúi annak, hogy Szabó Loránd polgármester és Farkas János, a művelődési ház vezetője átadják az új Civil Irodát. Utóbbiról megtudtuk, hogy hetente kétszer, kedden délelőtt 10 órától délig és csütörtökön délután négytől este hat óráig várja a civil szervezetek képviselőit.

Odabent ezután a Kertbarát Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete, a Fekete István Kulturális Egyesület, az Apáczai Alapítvány, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör Egyesület, a kARTon Művészeti Egyesület, a Helytörténeti Múzeum hímzőköre, a Nők Dombóvárért Egyesület, a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület (DÖPTE), a Szívklub, a Belvárosi és Újdombóvári Hímzőkör, a Presidium Közhasznú Egyesület, a Trianon Társaság, a Dombóvári Székely Kör, a Diákjainkért Alapítvány, a Dombóvári Zenész Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja, a Dombóvári Kutyás Egyesület, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Tolna Megyei Szervezetének Dombóvári Baráti Köre, a Dél-Dunántúli Regionális Eszperantó Alapítvány, az Ózon Asztma Egyesület, a Német Klub és a Gyöngyszem Alapítvány kiállítása fogadta az érdeklődőket.
Odakint pedig a Mentsük meg Dombóvárt Egyesület és a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület standolt. Utóbbi csapat a bejáratnál gázálarccal felszerelve engedte be a gyerekeket füsttel megtöltött sátrába, hogy megérezhessék a tűzoltólét ízét. Az egyesület katasztrófavédelmi profilját a - hathatós manuális látogatói közreműködéssel - gyakran felsíró légósziréna képviselte. Nem telt el a délelőtt és a kora délután egy-egy kutyás bemutató nélkül, melyet a Dombóvári Kutyás Egyesület négylábúaknak szánt iskolájának ember-eb párosai vezettek elő. A gyerekeket persze az ember legjobb barátain kívül a légvár, a trambulinok és lábbal hajtós gokartok is erősen vonzották, mi több, ezen utóbbiak folyamatosan a rendelkezésükre álltak.

A művelődési ház mögötti parkolóban mindeközben jó főzéshez szólaltak meg a fúvós hangszerek. Mint az várható volt, nem volt könnyű dolga a főzőverseny háromtagú zsűrijének, hiszen sok csapat sokféle ételéről kellett konzultálniuk az ízlelőbimbóikkal és egymással. Így alakult a mezőny (ha sikerült helyesen lejegyeznünk): DÖPTE - csilisbab, Galambász Egyesület - pincepörkölt, Francia Kulcs Alapítvány - burgundi marhahús vörösborban, Német Klub – töltött káposzta, Kertbarát Egyesület - sertéspörkölt spékelve, Kertbarát Kör – szárhegyi szüreti káposzta, Szívklub – mexikói csilis babgulyás, Ózon Asztma Klub – kondástokány mangalica ágyon, erdei vegyes gombával és orsótésztával, Dombóvári Zenész Egyesület – részeges csirkeragu, Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület – kakaspörkölt baconszalonnával göngyölve, Dombóvári Székely Kör - puliszkavariációk.

A zsűri végül harmadik díjjal a galambászok pincepörköltjét, másodikkal az Ózon Asztma Egyesület kondástokányát illette, míg a legszimpatikusabbnak a Viharmadár Egyesület kakaspörköltjét találta. Az eredményhirdetést követő időszak kedélyes és hangulatos falatozása vezette fel az estébe nyúló délutáni színpadi műsort.

(Folytatjuk.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.